Понеделник, 16 Септември 2019
Вторник, 20 Август 2019 17:00

Борисов назначи Марияна Николова за председател на Съвета по киберсигурността

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова е определена за председател на Съвета по киберсигурността. Това съобщиха от Правителствената информационна служба.

Съветът по киберсигурността бе създаден на основание чл. 9, ал. 2 от Закона за киберсигурност като консултативен и координиращ орган към Министерския съвет по въпросите на киберсигурността. 

Законът за киберсигурност, с който бе регламентирано създаването на Съвета, е приет от 44-то Народно събрание на 31 октомври 2018 г.

Марияна Николова, която беше ръководител на политическия кабинет на Валери Симеонов, го наследи като заместник министър-председател след скандала с репликите му към протестиращите майки на деца с увреждания.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 20 Август 2019 17:00
  Борисов: Вече сме високотехнологична икономика, искаме ресор „Киберсигурност” в ЕК!

  „Измишльотина” е, че България иска да получи ресор „Земеделие” в новата Европейска комисия, като нашата страна всъщност ще се бори да има еврокомисар в сферата на високите технологии и куберсигурността.

 • Вторник, 20 Август 2019 17:00
  "Егати и държавата, щом аз съм ѝ вицепремиер"...

  Това, което имаме като вицепремиер (Мариана) от страна на НФСБ:

  "Как да не разбирам от компютри? Най-малкото, което е, всеки държавен служител трябва да има минималните нива на техническа и информационна грамотност разбира. Аз в рамките на администрацията, в която съм работила, съм преминавала през различни обучения, включително притежавам и квалификацията ITcard"."

  Това, което имаме като Венци Мицов:

  "Как да не разбирам от художествена гимнастика? Най-малкото, което е съм гледал още на черно-бял телевизор "Шипка" как Илиана Раева, Бианка Панова, Лили Игнатова ставаха световни шампионки.

  Освен това, в рамките на спорната си и не особено успешна кариера съм гледал състезания и в епохата на цветната телевизия - първо на руски телевизор "Електрон", а после на различни други платформи - от VGA 640 на 480 до Full HD на 1040 (поправено на 1080 след забележка на читател Б.А.) разделителна способност"...

  А бе, с други думи, един министър на име Нейчо Неев го беше казал най-добре: "Егати и държавата, щом аз съм ѝ вицепремиер"...

  Венци Мицов, фейсбук

 • Вторник, 20 Август 2019 17:00
  От 5 до 15 години затвор за хакерство предлага Николова

  Новоназначената шефка на Съвета по киберсигурност ще предложа промени в Наказателния кодекс за киберпрестъпленията, тъй като санкциите били занижени

Оставете коментар