Петък, 22 Ноември 2019
Събота, 24 Август 2019 15:42

Министър Нено Димов глобява екозавода край Шишманци за депото

Екозаводът край Шишманци ще продължи работата си, но се забранява директното изхвърляне на отпадъци на депото. Там трябва да се увеличи запръставянето.

Издадено е наказателно постановление на собствениците на предприятието. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов, след като направи инспекция в базата, цитиран от "24 часа".

Той пристигна в Шишманци по настояване на жителите на селото и на още няколко населени места около екозавода, които периодично са обгазявани заради пожари в депото. Последният бе на 12 август. Стотици посрещнаха министъра на входа на екозавода.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Няма да позволим повече да ни тровят. Респираторните заболявания в района се увеличиха рязко", твърдят от инициативния комитет на протестиращите. Хората бяха разединени относно това, дали заводът да бъде затворен, или да продължи.

Директорът му Стоян Гидиков заяви, че са взети мерки за безопасна среда. Термовизуална камера ще следи депото, въведен и нов охранителен режим За обиколката на министъра заводът бе почистен и излъскан. Предстои дискусия на Нено Димов с жителите на засегнатите села.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 24 Август 2019 15:42
  315 хиляди жители в 17 области са засегнати от воден режим. Депутатите изслушаха Нено Димов и Николай Нанков

  Заради водния режим в Перник, Ловеч и Плевен в Народното събрание бяха изслушани министърът на околната среда и водите Нено Димов и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. В Перник и Ловеч водният режим е наложителен, за да се гарантират необходимите количества вода в следващите 4 до 5 месеца, заяви Николай Нанков.

  "Двете ВиК са длъжни да преустановят със съответни мотивирани предложения и със съответните заповеди на кметовете на двете общини водоподаването към двете населени места в определените часови диапазони, за да гарантират необходимите количества в рамките на следващите 4 до 5 месеца, за да можем да гарантираме нормалното, макар и преустановено в определени часови диапазон на денонощието водоподаване. В Перник въпросът не е бил трябва ли, или не трябва да има воден режим. Трябвало е да има воден режим, може би е трябвало да бъде въведен месец по-рано", коментира зам.-регионалният министър.

 • Събота, 24 Август 2019 15:42
  Атия, Черноморец и Присад излизат на голям протест: Екобомба, липса на вода и продажба на военни имоти разбуниха духовете

  Протестът е насочен срещу действията и бездействията на кмета на община Созопол Панайот Рейзи, екоминистъра Нено Димов и военния министър Красимир Каракачанов

 • Събота, 24 Август 2019 15:42
  Нено Димов не знае кои са замърсителите в Бургас

  Министърът на околната среда и водите така и не успя или не пожела да отговори кои са замърсителите на въздуха в Бургас, Русе и Нова Загора

Оставете коментар