Събота, 06 Юни 2020

Вторник, 03 Септември 2019 11:38

Пленум на БСП утвърждава над 100 кандидати за кметове

От „Позитано“ ще кажат на 11 септември дали подкрепят Мая Манолова за градоначалник на София

 

Националният съвет на БСП започна днес своето първо заседание за септември, на което се очаква да бъдат утвърдени над сто кандидати за кметове за местните избори. 

Социалистите ще кажат окончателно дали подкрепят кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София на 11 септември, когато ще бъде заседанието на градската организация, съобщи председателят на БСП-София Калоян Паргов преди началото на пленума.

„Кандидатирането на Мая Манолова е очаквано. Искам да ѝ пожелая успех в тази сериозна мисия, с която се натоварва, и да кажа, че вчера градската организация взе решение на 11 септември да е заседанието на конференцията, на която ще издигнем или подкрепим кандидат за кмет“, каза той, цитиран от БНР.

„Ще разглеждаме различни опции и варианти предвид ситуацията. Мисля, че това, което и днес тя е заявила, ще даде основание следващата седмица до заседанието на Градската организация, да видим как се конфигурира изборното пространство“, добави Калоян Паргов.

Въпреки че БСП симпатизира, а лидерът Корнелия Нинова не отрича възможността да застанат зад Манолова, не е изключено да бъде издигнат и собствен кандидат.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Пленумът на социалистите ще утвърди излъчените от областните конференции кандидати за кметове. Поне трима настоящи депутати ще са кандидати на БСП за кметове на големи градове.

Николай Тишев влиза в надпреварата за Бургас, Станислав Владимиров за Перник, а Тодор Байчев за Карнобат.

Червените в Русе първи представиха листата си за кандидати за общински съветници. Кандидатът за кмет на БСП депутатът Пенчо Милков получи пълна подкрепа на партийната конференция. Националният съвет ще има последната дума.

източник: БНР

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 03 Септември 2019 11:38
  Иван Гарелов: Атакуват Нинова, защото е силен политик

  „Фактът, че Корнелия Нинова е подложена на такава мощна атака говори единствено за това, че тя е един силен политик“, заяви Гарелов

 • Вторник, 03 Септември 2019 11:38
  Агоп Каспарян: Само Нинова предложи икономически мерки, близки до хората

  Голямата пропаст, която тепърва предстои между бедни и богати заради пандемията, поставя на дневен ред въпроса за прогресивно данъчно облагане. Целта е облекчаване данъчното бреме на по-бедните, казва икономистът в интервю за „Епицентър“

 • Вторник, 03 Септември 2019 11:38
  Нинова: Господа, говорещи за разцепление, използвайте внимателно думите

  „В ГЕРБ има разцепление. Там членове напускат и декларират, че отиват в партията на Цветанов. Защо нито един журналист не пита дали в ГЕРБ има разцепление, а всички го търсят в БСП, където го няма”, подчерта лидерът на БСП и увери, че бъдещето на БСП и на България сега е в ръцете на членовете на БСП.

   

  „Напоследък чувам коментари, че БСП се разцепва. Разцепление означава една част от членовете да напуснат партията и да си направят друга – както беше между Станишев и Първанов. В парламентарната група разцепление означава една част да напусне и да оформи самостоятелна група. Има ли и най-малък симптом за това? Не съм чула за такова нещо, а познавам добре процесите и настроенията и в партията, и в парламента.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БСТВ.

  „Така, че, господа, говорещи за разцепление, използвайте внимателно думите. В ГЕРБ има разцепление. Там членове напускат и декларират, че отиват в партията на Цветанов. Защо нито един журналист не пита дали в ГЕРБ има разцепление, а всички го търсят в БСП, където го няма”, подчерта лидерът на БСП.

Оставете коментар