Сряда, 23 Октомври 2019
Вторник, 03 Септември 2019 11:38

Пленум на БСП утвърждава над 100 кандидати за кметове

От „Позитано“ ще кажат на 11 септември дали подкрепят Мая Манолова за градоначалник на София

 

Националният съвет на БСП започна днес своето първо заседание за септември, на което се очаква да бъдат утвърдени над сто кандидати за кметове за местните избори. 

Социалистите ще кажат окончателно дали подкрепят кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София на 11 септември, когато ще бъде заседанието на градската организация, съобщи председателят на БСП-София Калоян Паргов преди началото на пленума.

„Кандидатирането на Мая Манолова е очаквано. Искам да ѝ пожелая успех в тази сериозна мисия, с която се натоварва, и да кажа, че вчера градската организация взе решение на 11 септември да е заседанието на конференцията, на която ще издигнем или подкрепим кандидат за кмет“, каза той, цитиран от БНР.

„Ще разглеждаме различни опции и варианти предвид ситуацията. Мисля, че това, което и днес тя е заявила, ще даде основание следващата седмица до заседанието на Градската организация, да видим как се конфигурира изборното пространство“, добави Калоян Паргов.

Въпреки че БСП симпатизира, а лидерът Корнелия Нинова не отрича възможността да застанат зад Манолова, не е изключено да бъде издигнат и собствен кандидат.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Пленумът на социалистите ще утвърди излъчените от областните конференции кандидати за кметове. Поне трима настоящи депутати ще са кандидати на БСП за кметове на големи градове.

Николай Тишев влиза в надпреварата за Бургас, Станислав Владимиров за Перник, а Тодор Байчев за Карнобат.

Червените в Русе първи представиха листата си за кандидати за общински съветници. Кандидатът за кмет на БСП депутатът Пенчо Милков получи пълна подкрепа на партийната конференция. Националният съвет ще има последната дума.

източник: БНР

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар