Вторник, 02 Юни 2020

Сряда, 18 Септември 2019 11:02

Нинова: При тежки престъпления - без споразумения, а само доживотна присъда без право на замяна

При тежки престъпления - без съкратено производство, а само доживотна присъда без право на замяна. Това каза председателят на НС на БСП след среща с протестиращи семейства на убитите деца в Сотиря, съобщиха от пресцентъра на партията.

Тя се включи и в подписката за промени в НПК, която те инициират.

„Тук съм преди всичко като човек. Бабата на Криси ме покани да посетя дома й. Бях там. Това, което видях, ме разтърси. Ще поискам разрешение от баба ѝ и ако ми го даде, ще ви разкажа. Призовавам да не се делим на управляващи и опозиция, защото мъката, която изпитва семейството на Криси от Сотиря и много други хора, няма партиен цвят“, каза ощe Корнелия Нинова.

Тя коментира, че като народен представител е внесла законопроект, съгласно който при тежки телесни повреди, убийство и блудство не се прилага съкратено съдебно производство и споразумения, а само доживотна присъда без право на замяна. Нинова припомни, че така е било до 2009 г. в българското наказателно право и заяви, че социалистите искат това да се върне.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Познавайки хората, чиито семейства са пострадали от такива престъпления - знам, че те искат единствено справедливост и възмездие за такива ужасни престъпления“, категорична бе Нинова.

„Разтревожена съм от това, което управляващите внесоха като законопроект и аргументите, с които го направиха. Казаха, че внасят друг закон, за да има алтернатива на БСП. За такива зверски престъпления друга алтернатива освен възмездие и справедливост не може да има“, заяви още Корнелия Нинова.

Тя припомни, че мнозинството предлага отново да има намаляване на присъдата и всеки случай да се преценява от съда.

„Ние предлагаме – никакво намаляване на присъдата и доживотен затвор без право на замяна. Ще бъдем безкомпромисни, защото случаят с Криси от Сотиря не е единствен, а поредният“, заключи Корнелия Нинова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар