Петък, 18 Септември 2020

Петък, 04 Октомври 2019 11:17

БПГА: Пълненето на газови бутилки на газостанциите крие много сериозен риск

С поправките в закона за горивата има опасност да се улесни контрабандата и да се легализира част от сивия сектор, посочи изпълнителният директор на асоциацията Андрей Делчев

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) предупреди, че отпадането на забраната газовите бутилки да се пълнят на газстанциите може да застраши сигурността на гражданите, тъй като контролът при пълненето им ще бъде занижен.

От организацията коментираха готвените от икономическото министерство промени в закона на горивата, свързани с пропан-бутана. С поправките има опасност да се улесни контрабандата и да се легализира част от сивия сектор, посочи изпълнителният директор на асоциацията Андрей Делчев.

„Връщането на възможността да се пълнят битови газови бутилки на газстанции е огромно връщане назад, крие много сериозен риск. Освен това крие много възможности за укриване на данъци – т.е. уврежда фиска, уврежда обществото, уврежда бизнеса. Не можем да разберем защо се прави това, което близо 10 г. беше норма, абсолютно необяснимо е за нас“, каза изпълнителният директор на Петролната и газова асоциация Андрей Делчев в интервю за "Хоризонт" на БНР.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар