Вторник, 19 Ноември 2019
Неделя, 13 Октомври 2019 11:56

Кирил Добрев: Народният вот е по-силен от институциите

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев с подкрепа за кандидатите на БСП в област Пловдив

„Мисията на всеки политик от левицата е хората да се чувстват свободни, да работят това, което искат, да казват това, което мислят, без да се притесняват. По случая с обвиняемия Рачев е видно, че институциите работят, но всички вие можете да изпреварите тяхната справедливост с вашия глас на 27 октомври, защото народният вот е по-силен от всички институции“. Това заяви във Виноградец зам.-председателят на БСП и председател на Националния предизборен щаб Кирил Добрев, който бе в селото, за да подкрепи кандидатите от община Септември. Той бе категоричен, че общината не е фирма, която само разпределя обществени поръчки."Първата ни задача с кандидата ни за кмет Петя Цанкова е общината да се отвори за хората – да имат информация какво се случва и да участват реално във вземането на решения. Ако всички заедно преборим страха, ще имаме успех“, каза още Добрев.

Петя Цанкова: Да сложим край на разделението и наложената омраза

„Община Септември я е имало и преди Марин Рачев, ще я има и след него и то по-успешно. От нас зависи как ще живеем и разбираме помежду си, от нас зависи и дали ще запазим общината си“, заяви кандидатът за кмет на левицата за община Септември Петя Цанкова. По думите й е изтекъл един мандат на порочно управление, на феодализиране от един човек, който управлява общината като еднолична фирма, без да се съобразява с нейните граждани. „Нужно е прозрачно управление, с грижа за хората. Да има инвестиции в инфраструктура, но и инвестиции в живота на хората“, каза още кандидатът за кмет.

Сергей Станишев с подкрепа за кандидатите на БСП в област Пловдив

На 13 и 14 октомври лидерът на $Партията на европейските социалисти" Сергей Станишев ще бъде в област Пловдив, за да подкрепи кандидатите на БСП за България за местните избори.

На 13 октомври от 13:00 часа в кафе-бар “G12” в присъствието на председателят на ПЕС и евродепутат от левицата Сергей Станишев, БСП -  Раковски ще представи кандидата си за кмет на общината - Стефан Марушкин, листата с кандидати за общински съветници и кандидатите за кметове на населени места.

Пловдивчани ще могат да се срещнат със Сергей Станишев в 15 часа в информационен център „БСП за България” на Главната. Той ще бъде там, за да подкрепи листата на кандидат общинските съветници от пловдивската левица, с водач Николай Радев.

В 18.00 часа е поредната му среща – в община  Калояново. В кафенето под общината Станишев, заедно с кандидата за кмет от БСП Кръстьо Кодошев и кандидатите на левицата за общински съветници и кметове ще се срещнат с жителите на общината.

На 14 октомври Президентът на ПЕС и представител от „БСП за България” в ЕП  ще посети Сопот. В 17.30 часа в къща-музей „ Иван  Вазов“ ще се проведе среща- разговор с гражданите на Сопот. Преди това Сергей Станишев заедно със Станислав Стоенчев, кандидат за кмет на общината ще разговаря с жителите на града на Вазов в изнесения офис на БСП  в центъра на Сопот.

Радина Банкова: Заедно с общинските съветници от БСП ще се справим с проблемите на Ловеч

"С огромно желание и енергия се захванах с тази предизборна кампания, с едничката мисъл да направя всичко възможно, за да променя начина на живот на моите съграждани". Това заяви Радина Банкова, кандидат за кмет на Ловеч, подкрепена от "БСП за България" пред жителите на село Йоглав. Тя заяви, че при обиколките й в различните селища се натъква на едно и също - неремонтирани пътища и улици, проблеми с питейната вода и липса на каквито и да е социални услуги. "Приех предизвикателството да се кандидатирам за кмет, защото се чувствам реализиран човек, с успешен бизнес, за когото е дошло време да поработи и за своите съграждани. Сигурна съм, че заедно с кандидатите за съветници от "БСП за България" ще бъдем един добър екип, който ще се справи с най - важните проблеми -  прилагането на нов модел на управление на общината, с преструктуриране  на всички дейности  в общинската администрация", коментира Банкова.Тя бе категорична, че  нещата трябва да се променят и това може да стане на тези избори.

Winbet - победата е емоция! (18+)

По-късно кандидатът за кмет посети и село Умаревци. Пред присъстващите  Банкова изтъкна мотивите си за приемането на предизвикателството да се кандидатира. По думите й години наред Ловеч не е имал кмет, който да е роден в града, да е учил тук и да се е върнал да работи в града след завършване на висшето си образование, както е направила тя.             

Според нея икономическото състояние на общината е в плачевно състояние, трябва да се предприемат бързи и конкретни мерки, които могат да доведат до раздвижване на ситуацията и до създаването на по - добри условия за работа и живот. "Ще започнем с  промените в общинското здравеопазване, за да се спаси от закриване болницата, както и  с търсенето на  млади преподаватели за училищната мрежа поради многото учители, на които предстои пенсиониране. И не на последно място - ще отделим  повече внимание за развитие на малкия и средния бизнес, който в момента не се радва на добро отношение от страна на общината", завърши Радина Банкова.

Владимир Москов : Младите хора в Гоце Делчев имат бъдеще в своя роден град

В интересна и много аргументирана дискусия се превърна младежката среща на тема „Какво е бъдещето на младите хора в България и защо трябва да останат в родния си град?“. На срещата в Гоце Делчев присъстваха народните представители от "БСП за България" Иван Ченчев и Богдан Боцев,  кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов, зам. председателят на Младежкото обединение на БСП Ваня Маникатева, областният лидер на БСП – Благоевград и председател на Общинския съвет на левицата в Гоце Делчев Валери Сарандев и кандидати за съветници от листата на Коалиция „БСП за България“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Пред присъстващите кандидатът за кмет на община Гоце Делчев  от "БСП за България" Владимир Москов представи приоритетите, свързани с младите хора в неговата бъдеща управленска програма. „Както досега, така и занапред, ако получим доверието на хората, вратата на общината ще бъде отворена за всеки един човек, който има мнение, идея, проблем или въпрос. За мен позицията и предложенията на младите хора са изключително важни, защото те са тези, на които разчитаме“,, заяви Москов. Той даде като добър пример фонда за подпомагане на млади лекари, на които предстои специализация. Практиката е създадена в община Гоце Делчев преди няколко години, работи успешно и към момента повече от 10 млади лекари се възползват от нея, след което ще започнат работа в общинската болница.

Народният представител  от "БСП за България" Иван Ченчев също бе категоричен, че една от основните причини младите хора да напускат България и да търсят реализация в чужбина е липсата на адекватна държавна политика. „Бизнесът и учебните заведения трябва да си сътрудничат. Защото основният проблем на бизнеса е, че няма квалифицирани кадри, а в същото време огромна част от младите хора, които са придобили образование, нямат работа“, коментира Ченчев.

Присъстващите на срещата млади хора бяха категорични, че са избрали да останат в родината си и по-точно в родния си град, защото виждат своето бъдеще тук. Те се обединиха, около тезата, че бизнес  средата в Гоце Делчев  е добра и е изградена  необходимата инфраструктура от общината „Трябва да останем в България, защото сме й нужни. Защото преди да искаш нещо, трябва да дадеш. Всеки от нас носи патриотизма в сърцето си и ясно си дава сметка, че камъкът си тежи на мястото и по-добро място от родината няма“, заяви народният представител от левицата Богдан Боцев.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 13 Октомври 2019 11:56
  Светлана Шаренкова: Иска ли Станишев властта в БСП!?

  Очевидно Станишев няма моралните сили да се смири и да уважи мнението на другарите си, но той има амбицията да бъде лидер на т. нар. вътрешна опозиция

 • Неделя, 13 Октомври 2019 11:56
  Нинова: Няма да подавам оставка. В една демократична партия разногласията се решават с гласуване и с мнозинство. Промяната в БСП продължава и Националният съвет го потвърди (видео)

  "Споровете в БСП са следствие от промяната, която започнахме преди три години. Промяна, която ограничи мандатите на народните представители, решихме председателя  да бъде избиран пряко от всички членове на БСП, а не от определен кръг и ограничихме мандатите му до два. Целият този процес на обновление с млади и нови лица  доведе до вътрешнопартийни тревоги, които вървят вече трета година". Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия.

  Тя коментира, че лидерският въпрос е изключително важен, защото е бил поставен като единствения вариант за разрешаване на всички проблеми в партията в алтернативния доклад на заседанието на НС на БСП.

  "В писмото бяха изброени оценки и проблеми и накрая се казва, че всичко това може да се реши, ако Корнелия Нинова бъде сменена. В нечия глава този въпрос стои и всички проблеми според него могат да бъдат решени само ако ме няма мен", добави лидерът на социалистите. Тя коментира още, че от 50-те, които бяха подписали писмото, вътре са се  оказали 21, а  има и хора, чиито имена са ползвани в това писмо без те да знаят. Нинова бе категорична, че твърденията в този доклад са фалшива новина.

 • Неделя, 13 Октомври 2019 11:56
  Калоян Паргов: 15-те съветници на БСП в София ще работят като за 30

  На дело ще си проличи кой наистина иска промяна и кой е спекулирал с надеждите на гражданите по време на кампанията, коментира лидерът на БСП в София

Оставете коментар