Петък, 25 Септември 2020

Четвъртък, 17 Октомври 2019 16:16

СЕМ прекрати предсрочно мандата на генералния директор на БНР

“За” предсрочното му освобождаване гласуваха всички петима членове. Антон Митов става и.д. генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) предсрочно прекрати мандата на генералния директор на Българското национално радио (БНР) Светослав Костов.

“За” предсрочното освобождаване гласуваха всички петима членове на медийния регулатор. Мандатът на Костов е прекратен както и неговият договор за управление.

За временно изпълняващ длъжността генерален директор до провеждане нов конкурс е избран Антон Митов. Той в момента е директор на Архива на БНР.

Резултат с изображение за Извънредно! Антон Митов става и.д. генерален директор на БНР

Антон Митов

До отстраняването на Костов се стигна след спирането на програма “Хоризонт” за близо 5 часа на 13 септември. Няколко дни преди спирането на сигнала на радиото в БНР започнаха протести заради решението на директора да свали от ефир журналиста Силвия Великова, а причината за това бе субективната ѝ симпатия към протестиращите срещу Иван Гешев и нарушения баланс на мнения по ресора ѝ. Великова обаче беше върната на работа след намесата на премиера Бойко Борисов, а от СЕМ дадоха на Костов едноседмичен срок да подаде оставка, но той отказа.

По-рано този месец СЕМ наложи на БНР две глоби заради спрения сигнал. Те бяха в максималния допустим от закона размер - 7 000 лв. за неспазване на условията на лицензията и 20 хил. лв. за нарушаване правото на информация.

Въпреки направените промени в ръководството на националната медия, СЕМ не разполага с отговорите на въпросите какво се случи на 13 септември. „Ясно е, че профилактика и проблеми с оптичния кабел нямаше. Не разбирам какво е направил генералният директор, за да оправи проблема и да не се спира за 5 часа радиото“, каза шефката на СЕМ София Владимирова.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 17 Октомври 2019 16:16
  Александър Симов: Медиите, които до вчера възхваляваха Цветанов, днес искат да го одерат жив!

  Иронично е днес да се наблюдава Цветан Цветанов. Демоничната месомелачка в чието създаване той активно участва вече го е захапала и се опитва да го одере жив.

 • Четвъртък, 17 Октомври 2019 16:16
  Сотир Цацаров по повод публикацията на “Шпигел”: Защитавал съм българските национални интереси и съм спазвал единствено закона!

  По повод статия в списание „Шпигел“ със заглавие „Как българският премиер Борисов се превърна в слуга на Ердоган“, както и повод публикации в български медии от днес, 14.09.2020 г.  /Дневник: „Шпигел: Цацаров и Борисов са нарушили закона, за да угодят на Ердоган, Медиапул: „Цацаров и Борисов са нарушили закони, за да угодят на Ердоган„, Сега: „За да угодят на Ердоган, Цацаров и Борисов нарушиха закона“, Клуб Z: „Шпигел: Борисов и Цацаров са помогнали на Ердоган срещу опозицията“ и др./, Пресцентърът на КПКОНПИ публикува позицията на председателя на Комисията Сотир Цацаров, бивш главен прокурор:

 • Четвъртък, 17 Октомври 2019 16:16
  Опонентите на Нинова продължават с наглите манипулации! Не спират да пускат фалшиви новини из медиите!

  Въпреки, че многократно лично Корнелия Нинова, както и предизборният ѝ щаб съобщиха, че лидерът на БСП няма да вземе участие в организираната среща от другите кандидати на партията в НДК, фалшивите новини не стихват.

  Днес опонентите ѝ за втори път заляха медиите с фалшивата новина, че Корнелия Нинова ще вземе участието в организираната от БСП-София среща на кандидатите. „Новината“ дори бе качена, а после свалена от страницата на Нова телевизия.

  Вижте какво написа самата Корнелия Нинова на личната си страница във фейсбук:

Оставете коментар