Четвъртък, 09 Юли 2020

Петък, 01 Ноември 2019 13:01

Efbet се готви да продаде в чужбина специфични лични данни на клиентите си

Цветомир и Боян Найденов искат да се доберат и до кредитните карти на своите потребители

Имената на управляващите директори на Efbet Цветомир Найденов и Боян Найденов изскочиха в нов скандал покрай ръководената от тях компания. Този път двамата се оказаха забъркани в търговия на лични данни на клиентите на фирмата.

За целта те дори са се заели с разработката на напълно нова дигитална платформа, която предстои да бъде интегрирана този месец в системата на Efbet и ще дава възможност на собствениците да събират още по-голям и специфичен обем от данни за своите клиенти. Изпълнител на дигиталната платформа е „ДЕВРЕАЛМ“ ЕООД с управител Христо Пенчев, както и свързаните с него лица "АТОВ ДЕВ" ЕООД с управител Константин Динев, „УИНЪР ГЕЙМС“ ООД и „ЕЙ БИ СЪЛЮШЪНС“ ЕООД с управител Александър Ботов.

Официалната цел на новата платформа е да направи компанията по конкурентна в България и чужбина, но истината е, че Цветомир и Боян Найденови всъщност работят по стар балкански тертип и мислят единствено как биха могли да спечелят бързи пари, пък било то и в ущърб на фирмата, която управляват. Действията им разбира се вещаят неминуем цялостен провал на дигиталния бизнес на Efbet, но двамата братя мислят за по-важни неща, като например, коя компания в чужбина да изберат за да продадат всички лични данни на клиентите си. Ако си питате защо правят това, отговорът е прост, защото са много умни.

Същите официално твърдят, че чрез фирмата си „ГЕЙМПРОМ“ ще платят над 1 милион евро за разработката на новата дигитална платформа (850 хиляди евро начален договор и около 240 евро с анекс от март 2019), но реално цената е многократно завишена с цел официализране на приходи. Нещо повече, дори месечната цена за поддръжка на платформата е драстично завишена, като официално тя е 35 хиляди евро, при реална стойност 17 хиляди евро.

Благодарение на тази нова своя разработка от следващата година, Цветомир и Боян Найденови ще разполагат с основните данни на клиентите си, като електронна поща, три имена, ЕГН и още ред специфични детайли. Двамата вече са били забърквани в подобни схеми, но от 2020 година те се готвят да продадат цялата база данни на компанията на фирма в чужбина, като цената варира от едно до три евро на активен потребител. Реално, цената на личните данни на клиентите на Efbet е неоценима, да не говорим за щетите които едно подобно действие би донесло на компанията.

Освен всичко това, двамата братя Найденови вече обмислят как след глобалната миграция на всички Efbet потребители към новата платформа, да започнат да модифицират масовите плащания през различните приложно-програмни интерфейси (АPI – та), така че накрая да получат достъп и до кредитните карти на Efbet потребителите.

източник: samoistinata.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар