Понеделник, 13 Юли 2020

Неделя, 03 Ноември 2019 22:21

Борисов: Върнахме се към нормалността

За неудобните въпроси: Хайде престанете вече, де. За социолозите – били платени и непознавали

Върнахме се към реалността! Това беше първото, което каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг след втория тур на местните избори.

Видимо сърдит, премиерът не отговори изчерпателно на въпросите за областните градове, в които ГЕРБ губи балотажа: Русе, Перник, Видин, Благоевград. Вместо това обясни, че не било нормално една партия да спечели всичките областни градове. „С шарените общински съвети ще има възможност да споделим отговорността. Там, където губим, партията е първа политическа сила, групите в общинските съвети са най-големи, така че може да си поделим отговорността“, заяви Борисов.

Той изрази голямо недоволство от социолозите. „Хубаво е политолози и социолозите, които каните в студиата, отдолу да пише „никога непозналите резултат“: Кольо Колев, Андрей Райчев. Поредна победа е това. Или били купени гласове в Русе, Благоевград, където сме паднали, и там ли сме купили гласовете. Когато президентските избори печели президентът, значи са честни. Взели са пари социолози, политолози, все трябва нещо да измрънкат, коментира Борисов.

На въпроси защо ГЕРБ губи градове, Борисов отсече: Загуба? Думата "загуба" за ГЕРБ?! Честито на победителите тогава!". При повтаряне на въпроси, целящи изясняване на причините за спад на резултатите на ГЕРБ, Борисов скастри журналистите с „Хайде престанете вече, де!”

На въпроса ще има ли промени в ГЕРБ, Бойко Борисов каза, че не обича израза независим кандидат. Аз съм живял в София, когато управляваше Софиянски и знаете какъв беше градът. Аз съм противник на така наречените независими кандидати. Кой носи отговорността за тях после?, запита Борисов и даде пример с издигането на кандидатурата на Десислава Иванчева. „Кадиев издигна Иванчева и след няколко месеца каза, че не отговаря за нея.

„За всички наши грешни действия получаваме шамари и уроци. Иначе от следващите избори да има само независими кандидати и партиите да се промъкваме към тях и да казваме – той е нас, защото печели. Кметствата се управляват от общинските съвети – там приемането на важните решения става с мнозинство. Така работи държавата. Всичко друго води до анархия и отговорност“, добави още премиерът.

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар