Сряда, 13 Ноември 2019
Петък, 08 Ноември 2019 12:02

„Цеките“ взели на „работа“ в Efbet „офицера по почтеността“ на БФС

Замесена ли е компанията им в уреждане на мачове? Защо Стефан, Боян и Цветомир са подли и опасни хора?

Както вече писахме нееднократно, Стефан Найденов – Цеката и синовете му Боян и Цветомир Найденови са комбинативни и опасни хора. Тримата са забъркани в един куп нелицеприятни афери, но в същото време се опитват зорко да крият мръсното си бельо, част от което пък се вмирисва във фирмата им Efbet, пише wowmedia.bg.

Вчера медията ни припомни случая с убийството на Йордан Петров Динов. На 04.04.2012 година на улица „Кирил и Методий“ в София Динов бе показно е разстрелян, като за случая веднага бе заведено дело за оперативна разработка в отдел „Убийства“ в СДВР. Точно по това време пък в СДОТО е прихванат разговор между Стефан Найденов и служител на МВР на тема укриване на данъци. От същия разговор между уволнения за корупция от службите бивш антимафиот Марио Костурков и Стефан Найденов на служителите в МВР им става ясно, че Цеката има съвсем директно отношение към „поръчката“ на убийството на Йордан Динов. Започва разследване, което според един от участниците в него почти стига до разплитане на случая и до обвинение на Цеките.

„Почти“, защото реално до обвинение никога не се стига. Случаят е забравен, а заподозрените - оставени на свобода. Защо, би попитал някой наивник. Ами именно защото, както вече казахме в началото, Цеките са опасни и комбинативни хора.

Макар и тримата да са пословично стиснати, те все пак харчат пари, особено когато става дума за тяхната сигурност.

Цветомир, например, може би и от лични комплекси, обича да се развява из София с няколко автомобила и цели 10 души охрана. От какво се пази, само той си знае. По същия начин се движи и брат му Боян, като само баща им Стефан е по-обран, но може би защото бившият доносник на 6-то управление на ДС е вече много възрастен и почти не излиза от дома си.

Но освен за персоналната си охрана, тримата се грижат и за друг тип такава. Научени от баща си Стефан, Боян и Цветомир имат свои добре корумпирани агенти в почти всички държавни правоохранителни служби. Пред свои близки те се хвалят, че Efbet има свои „шпиони“ в ДАНС, прокуратурата, ГДБОП, съда и къде ли още не.

Перфектен пример за това е служител на НСБОП – ГДБОП Марио Костурков, който е станал пословичен с връзката си с Цеките. Публична тайна е, че Костурков редовно получава допълнителна заплата от Efbet и е на разположение на Цеките за всичко, което благодетелите му поискат от него.

Нека припомним, че Марио Костурков, освен бивш антимафиот, отскоро е и бивш шеф на отдела на БФС за борба с уредените мачове. Името му нашумя преди години, още докато работеше в НСБОП. Тогава разследва така наречената “Казанска афера”, а бившият собственик на "Левски" Тодор Батков дори го обвини в недобросъвестно отношение. Едва ли е случаен фактът, че именно адвокатът обвини публично Костурков, макар и от това да не произтече нищо за полицая.

Запознати твърдят, че именно „офицерът по почтеността“ на БФС - Костурков, е човекът, през когото минават всички уредени мачове, като последният е един от най-ревностните защитници на Стефан, Боян и Цветомир Найденови и тяхната компания Efbet. Разбира се, последните ежемесечно се отблагодаряват на Костурков с едри пликове, за да може той да издържа любовницата си, с която има „тайна“ връзка от 10 години, дори по времето, когато девойката е била малолетна. Последното е наказуемо от закона, но за полицая Костурков законът е само дребен детайл.

В службите и специално в ГДБОП „човекът на Цеките“ Костурков е крайно недолюбван от колегите си, като дори е обект на презрение сред стотиците честни антимафиоти. Всички обаче перфектно знаят, че гърбът на Костурков се пази добре от собствениците на Efbet - факт, който кара бившият „офицер по почтеността“ на БФС да си развява байряка като селски кмет на мегдана.

Очаквайте още разкрития за уредени мачове и „мръсното бельо” на Стефан, Боян и Цветомир Найденови и тяхната фирма Efbet, както и за скандалния антимафиот Марио Костурков.

източник: wowmedia.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 08 Ноември 2019 12:02
  Гръцки медии отново: Собствениците на Efbet – свързани с комунистическите служби на България и забъркани в пране на пари

  Найденови са проверявани за възможно участие в нерегламентирана хазартна дейност на територията на Гърция, както и за внасяне на голямо количество пари в брой в страната, въпреки факта, че се разследват за пране на пари в три други европейски държави.

 • Петък, 08 Ноември 2019 12:02
  На вниманието на НАП, Прокуратурата и МВР: Ето как собствениците на Efbet укриват доходи, не плащат данъци и перат пари чрез фирми у нас и в чужбина

  Внушителна серия от публикации в последните няколко седмици в над 20 български онлайн и печатни медии разкри част от „тайното лице“ на собствениците на Efbet и управляваната от тях фирма за хазарт. До момента на наивната публика стана ясно, че начело на компанията седи бившият служител от репресивните комунистически тайни служби Стефан Найденов – Цеката, който дълги години е бил активен доносник на 6-то управление на ДС, като е работил под псевдонима „Николов“.

  Публикациите разкриха още, че днес Efbet оперативно се управлява от двамата синове на Стефан Найденов, Боян и Цветомир Найденови, които пък от своя страна събират с цел незаконна търговия личните данни на своите клиенти в Efbet, както и че двамата са замесени в цял куп подозрителни дейности, с които хазяите на компанията крият доходи, не плащат данъци в държавната хазна и дори, според публикации в чужди медии, са замесени в крими схеми за пране на пари в няколко европейски държави.

 • Петък, 08 Ноември 2019 12:02
  „Цеките“ – подозрение за участие в убийство, бомби и заплахи, „лични хора“ от службите на заплата в Efbet

  Единици са журналистите склонни да пишат и да проведат свое журналистическо разследване на тема, кои реално са Стефан Найденов – Цеката и синовете му Боян и Цветомир Найденови, както и да разгледат в детайли въпроса, какво всъщност се крие зад дейността на компанията им Efbet?

  Истината е плашеща, а както пише в своя доклад офицерът вербувал Стефан Найденов за агент на 6-то управление на ДС – „Найденов е алчен, с добра памет, умее да води провокативни беседи и има среда от лица, представляващи оперативен интерес по линия на ДС. Кръстев допълва, че Найденов е безскрупулен, отмъстителен и изключително недоверчив“. Накратко, Цеката е опасен и зъл тип. Такива са и синовете му.

  Пострадали от действията на семейство Найденови през годините твърдят, че тримата са съсипали много съдби и са пратили в дълбоко забвение всички, които по някакъв начин съм им пречели във времето.

Оставете коментар