Четвъртък, 27 Февруари 2020

Събота, 09 Ноември 2019 13:46

Борисов с вертолет над новото трасе на АМ "Европа": Работят като пчелички, не е ли красота?

"Допреди един месец хората тук чакаха реколтата да се събере, а сега стотици работници работят в събота и на места новото трасе вече се асфалтира от валяците", това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който премина над автомагистрала "Европа" с хеликоптер на път за Сърбия, където заедно с президента Александър Вучич ще участва в официалната церемония по откриването на автомагистралния участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш, съобщиха от правителствената информационна служба.

От въздуха премиерът разгледа напредъка по строящата се магистрала, която е част от Трансевропейския коридор № 10, свързващ Лондон с Истанбул. Заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков двамата огледаха участъка Сливница-Драгоман и посочиха, че догодина ще се реже лентата на това толкова важно трасе.

"Това е от бюджета на българските данъкоплатци! И жп линията се изгражда на пълни обороти. Хората работят като пчелички", изтъкна премиерът Борисов.

Той отбеляза, че по част от трасето на АМ "Европа" остават само по-лесните дейности.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Не е ли красота?! На места вече поставят маркировката, остава да сложат мантинели. По тези платна движението ще е със 120-130 км/ч, колкото и с хеликоптера. Правим така, че сърбите да имат пристанища във Варна и Бургас", акцентира Борисов.

По-късно той беше цитиран и в профила си във Фейсбук:

"Новото трасе на автомагистрала "Европа" вече се асфалтира. Догодина по това време участъкът от Драгоман до Сливница ще е готов. Това е едно уникално съоръжение. Българските работници работят активно и в събота. Съобразихме се с реколтата, като изчакахме хората да си я съберат".

Източник: dir.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 09 Ноември 2019 13:46
  Свалиха кашляща журналистка от самолета на Борисов

  Журналистката Павлина Живкова от в. "Труд" беше свалена от самолета, с който премиерът Бойко Борисов и делегацията ни заминаха за Александруполис. Тя е прегледана от лекарски екип, тъй като е кашляла.

 • Събота, 09 Ноември 2019 13:46
  Румен Радев: Скандалът с къщата в Барселона засяга България в международен план

  Президентът Румен Радев отрече да има нещо общо с публикацията за "Къщата в Барселона". Случаят с т.нар "Къща в Барселона" засяга не само премиера Бойко Борисов, но и България. Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти скандала с разследването на пране на пари с българско участие в Испания, в който беше намесено името на министър-председателя от испанския вестник.

 • Събота, 09 Ноември 2019 13:46
  Фалшиви новини за Борисов заляха социалните мрежи

  Борислава Йовчева била на заплата в Министерство на правосъдието, Борисов продал на Божков криминалните му регистрации, Гешък пък казал, че Борисов ще лежи 20 години – това са част от фалшивите новини, появили се в някои сайтове

Оставете коментар