Сряда, 11 Декември 2019
Четвъртък, 14 Ноември 2019 10:56

Цацаров: Нека не спекулираме, че във връщането на указа от Радев има мотиви, това е просто позиция

Нека не спекулираме, че във връщането на указа от Радев има мотиви, това е просто позиция.

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на заседанието на ВСС във връзка с върнатия от президента Румен Радев указа за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„На няколко пъти по отношение на думите на президента Румен Радев бяха използвани различни определения: съображения, мотиви, позиция. В юридическия смисъл на думата мотиви няма, този указ не съдържа каквито и да е мотиви. Това в никакъв случай не омаловажава казаното от президента, но той направи обръщение пред медиите и което беше възприето от огромното мнозинство от българските граждани.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Никой не обезстойностява или неглижира казаното от Румен Радев, защото всеки от нас, когато дава своя вот, при всички случаи трябва да претегли за и против и да мисли за това, което президентът каза. Заслужава уважение и трябва да бъде преценена от всеки от нас“, добави още той.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Ноември 2019 10:56
  Със 165 гласа "за", 30 "против" и трима "въздържали се" депутатите решиха Сотир Цацаров да оглави КПКОНПИ

  Сотир Цацаров е новият председател на Антикорупционната комисия. Със 165 гласа "за", 30 - "против" и трима "въздържали се" депутатите решиха досегашният обвинител №1 да оглави КПКОНПИ.

  Кандидатите за поста бяха двама – настоящият главен прокурор Сотир Цацаров и депутатът от „Воля“ Симеон Найденов. Цацаров беше издигнат за поста с подкрепата на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ в средата на ноември. Найденов пък беше подкрепен единствено от своята партия.

  Съгласно процедурните правила за избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. Той ще довърши мандата на Пламен Георгиев, който подаде оставка. КПКОНПИ е с мандат 6 години и бе избрана през 2018 г., което означава, че Цацаров ще я оглавява до края на мандата ѝ през 2024 г.

 • Четвъртък, 14 Ноември 2019 10:56
  Парламентът избира нов шеф на КПКОНПИ

  Кандидатите са Сотир Цацаров и Симеон Найденов

 • Четвъртък, 14 Ноември 2019 10:56
  Радев: България е на световната карта за иновации, но на нея има свирепа конкуренция

  България е на световната карта за иновации, посочи президентът Румен Радев след като се запозна с работата на учените в Института по информационни и комуникационни технологии към БАН, съобщи БНР

Оставете коментар