Сряда, 11 Декември 2019
Петък, 15 Ноември 2019 15:57

Борисов се приземи аварийно

Правителственият "Фалкон" временно ще бъде спрян, ген. Коджейков ще апелира за закупуване на нов самолет

Правителственият самолет с премиера Бойко Борисов на борда беше приземен ръчно на пистата на летище София. Самолетът е приземен успешно, няма пострадали, съобщава БНТ, позовавайки се на информация от Министерски съвет.

До мярката се стигнало след като навигационната система отказала напълно при опит самолетът да се приземи в София.

Системата е изключила и пилотите не са успели да я рестартират. Така се е наложило да преминат на ръчен режим.

Директорът на правителствения "Авиоотряд 28" Тодор Коджейков коментира пред журналисти за проблеми при приземяването на "Фалкон"-а. На борда на самолета е имало девет души, сред тях и премиерът Бойко Борисов, който се връщал от Солун, Гърция. Отказала е навигацията на самолета и машината е приземена на ръчен режим, каза Коджейков, без дава информация за състава на екипажа. Това, че познават територията на летището, е помогнало, посочи той.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Правителственият "Фалкон" ще бъде спрян, докато не се установи причината за аварията. Ген. Коджейков ще апелира за закупуване на нов самолет.

От Министерството на транспорта ще проверят всички летателни системи на самолета. Докато не се открие и отстрани причината, самолетът, който е на 19 години, се спира от полети, каза Тодор Коджейков. Той призова да започне процедура за покупка на друг самолет, защото това не е първата авария на тази машина. Става въпрос за живота на хора, този самолет не вози само тези, които управляват държавата, случвало се да превозваме и болни хора, посочи Коджейков.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 15 Ноември 2019 15:57
  Посланикът на Турция Н.Пр. д-р Хасан Улусой пред BIG5: Борисов и Ердоган действително са добри приятели

  Имаме една турска мъдрост, че „човек най-добре го познава неговият съсед”. Като резултат на това разбиране се формират и нашите взаимоотношения. Чувствам се наистина късметлия, че мандатът ми в България се случи точно в период на възход на тези добри взаимоотношения, подчерта пред BIG5 посланикът на Турция у нас. Той коментира свободата на медиите в Турция, както и възможностите за съвместното производство на отбранителна техника, военни машини и боеприпаси. „Тази сфера може да бъде много добре разработена. Бихме могли да засилим съвместното производство на военната техника и да продаваме на трети страни. Това е много перспективно и смятам, че бихме могли да развием тази ниша. Това са тенденции, които за в бъдеще биха могли да се реализират”, подчерта в интервюто си за BIG5 пред журналистката Оля Ал-Ахмед посланикът на Турция у нас Н.Пр. д-р Хасан Улусой.

   

 • Петък, 15 Ноември 2019 15:57
  Бойко Борисов: Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика!

  "Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика", написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

 • Петък, 15 Ноември 2019 15:57
  Политиците поздравиха студентите през социалните мрежи

  Борисов, Нинова и Караянчева отправиха пожелания за добро бъдеще 

Оставете коментар