Петък, 03 Юли 2020

Понеделник, 18 Ноември 2019 16:32

Иван Гешев коментира протестите срещу него​

Избраният за главен прокурор Иван Гешев коментира протестите срещу него, предаде БНТ.

Иван Гешев: В България винаги има протести за нещо. Това означава, че има гражданска позиция. Хората изразяват мнението си. Едни харесват процедурата, други не я харесват. Вие смятате, че са големи. Други смятат, че не са толкова големи, че има около 100 човека на избора. Въпрос на гледна точка. Всеки вижда, каквото иска.

Това, което мога да кажа, е ясно, и съм го казвал много пъти. Никой не го интересува каква е Конституцията, какви са законите. Проблемът е, че една група политико-олигархична и т.н, която се притеснява от закона, защото няма практиката да спазва закона, просто не иска да има избора, който на нея не й харесва.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

По думите на Гешев протестиращите проявяват безпринципност, защото е имало и други три случая, в които председателят е бил само един. Той даде пример с избора на Борис Велчев за главен прокурор, на председателя на Върховния касационен съд и на председателя на Международния валутен фонд.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 18 Ноември 2019 16:32
  Иван Гешев: Докато не прекъснем зависимостите между политици, олигарси и медии, няма да живеем добре

  Днес, 02.07.2020 г., главният прокурор на Република България Иван Гешев и говорителят на главния прокурор Сийка Милева посетиха гр. Гоце Делчев във връзка със специализирана полицейска акция по противодействие на битовата престъпност. На място бе и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. До момента са задържани 16 лица, предимно по обвинения, свързани с наркоразпространение и търговия с акцизни стоки.

 • Понеделник, 18 Ноември 2019 16:32
  Гешев категоричен: Прокопиев е подсъдим и ще бъде такъв!

  Българската прокуратура има намерение в близкия месец да изложи вижданията си за най-важните промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс под формата на експертно виждане до Народното събрание. Това обяви пред депутатите главният прокурор Иван Гешев.

 • Понеделник, 18 Ноември 2019 16:32
  Иван Гешев предложи закриване на 38 районни прокуратури

  Предлагам да бъде продължен процесът по оптимизиране на районните прокуратури (РП) в страната, като се съобразят както валидните за всички районни прокуратури критерии, така и спецификите за всеки апелативен район“, пише главният прокурор

Оставете коментар