Понеделник, 06 Юли 2020

Четвъртък, 21 Ноември 2019 15:34

Разследването на малтийските медии върху далаверите на Efbet продължава!

Няколко дни поред малтийски бизнес сайт разглежда под лупа „игрите“ на родната хазартна марка

Стефан Найденов, Боян Найденов и Цветомир Найденов, които оперират с търговската марка Efbet, която пък е собственост на компанията Brobet LTD, регистрирана в Малта (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta), са замесени в нерегламентирана хазартна дейност и са обект на разследване от службите в Малта, Гърция, Италия и България. Това пише английската онлайн медия UK24news.co.uk, цитиран от малтийският бизнес сайт maltabusinessnews.com (виж ТУК).

Ето какво още пишат колегите от Малта: Според английските журналисти, тримата българи били разследвани за пране на пари, неплащане на данъци в изключително високи размери и връзки с престъпни лица и дейности в няколко европейски страни.

UK24news.co.uk подчертава още, че Стефан Найденов е кадър на бившите комунистически служби в България и отдавна е обект на наблюдение от много специални служби. Неговите синове Боян Найденов и Цветомир Найденов пък управляват една от най-големите хазартни компании в България, работеща под търговската марка Еfbet.

В същото време днес голям брой български медии съобщиха, че на 4 октомври агенти на ДАНС са направили изненадващо нахлуване в офисите на Efbet. Акцията се е състояла основно в централния офис на Efbet на бул. „Джеймс Баучер” 20 в „Лозенец”, но успоредно са били проверени и други локации, свързани със собствениците на компанията – Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир Найденови.

Освен в Efbet, тримата са съдружници в още десетки други дружества, които притежават лиценз за хазартна дейност.

Според информацията, разпространена в медиите по-рано днес, агентите на ДАНС са реагирали след дълго разследван сигнал за серия нарушения на Закона за хазарта и Закона за ограничаване на плащанията в брой. Контраразузнаването ни било сезирано и партньорски служби от Европа за осъществяване на пране на пари от Боян и Цветомир Найденови. Тримата са обект на проверка за укриване на данъци и ощетяване на държавата със стотици милиони левове.

Отново по неофициални данни от службите, Найденови са разследвани и заради нерегламентирани контакти с лица от организираната престъпност в България и чужбина, като дори се проверява и връзка на Боян и Цветомир Найденови с хора, свързани с Италианската мафия, завършва материала си малтийският бизнес сайт  maltabusinessnews.com.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар