Четвъртък, 28 Май 2020

Сряда, 27 Ноември 2019 12:35

Борисов за пожара в "Пирогов": Дано не се окаже, че някой е пушил!

Ананиев и Младенов ми докладваха за случая в "Пирогов". Дано не се окаже, че са пушили в стаята. Това заяви в началото на заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов във връзка с пожара в "Пирогов", при който загинаха двама пациенти, а десетки бяха ранени

А здравният министър Кирил Ананиев побърза да изкаже благодарности на дежурния екип в "Пирогов", който е съдействал за овладяването на ситуацията. Похвали и пожарната и МВР за мигновената реакция.

"Това е много неприятен инцидент. Моите съболезнования", заяви той.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Кирил Ананиев отхвърли версията, че кислородните апарати са стари. С това той също загатна, че вероятната причина може да се окаже човешка грешка. Обясни, че единият от загиналите е бил пациент в тежко състояние, на който се е подавало двойно количество кислород. Другият е бил докаран късно вечерта.

"Пожарът възниква в една от стаите на Второ вътрешно отделение. Искам да заявя, че над над 80 души са били под заплаха, добре че са реагирали бързо", каза още Ананиев.

Прокуратурата вече е готова да разследва инцидента в "Пирогов". Пожарът в болницата възниква рано тази сутрин. Сигналът е подаден около 3 часа. Работата в "Пирогов" продължава нормално, въпреки неприятната случка.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар