Събота, 22 Февруари 2020

Петък, 29 Ноември 2019 12:17

Пожарът в "Пирогов", довел до смъртта на двама души, не е причинен от взрив

Пожарът в "Пирогов", довел до смъртта на двама души в нощта на вторник срещу сряда, не е причинен от взрив.

Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов:

„Оказва се, че няма и стена, която да е разрушена - има напукана стена, най-вероятно е започнало първо горене, след това се е чуло нещо като пукот вследствие на високата температура“, каза вътрешният министър Младен Маринов, съобщи БНР.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Вчера директорът на националната пожарна Николай Николов изключи вероятността инцидентът да е причинен от авария в системата, която доставя кислород. Разследващите продължават работа и по версията за запалена цигара. Очакват се резултатите от експертизата, която трябва да  установи откъде е дошла искрата, причинила пожара във Второ вътрешно отделение на „Пирогов“.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 29 Ноември 2019 12:17
  Младен Маринов: Няма запитвания от испанските власти за Бойко Борисов

  Категорични сме, че ще бъде спазена заповедта на кмета на Столична община за Луковмарш, заяви министърът на вътрешните работи

 • Петък, 29 Ноември 2019 12:17
  Двама работници загинаха на новостроящ се участък от „Хемус”. Срутила се е бетонна колона

  Двама работници загинаха при трудова злополука по време на строителни дейности на автомагистрала „Хемус“ край търговищкото село Буховци. Инцидентът е станал около 10.30 ч., няма други пострадали, предаде БТА. 

  „Работата на обекта за днес е преустановена", съобщи на брифинг окръжният прокурор Диляна Стоянова. Тя обясни, че се е срутила изграждаща се бетонна колона с височина от около 15 метра. Двамата работници са паднали с нея и са загинали на място.

   „Ще бъде изискан доклад от Инспекцията по труда във връзка с констатациите, които те са направили. Ще се назначат необходимите експертизи”, каза още Стоянова.

  Починалите, които са на 42 и 51 г., са служители на шуменска фирма. Единият е от омуртагското село Врани Кон, а другият - от град Върбица. Образувано е досъдебно производство, което се води от Окръжната прокуратура в Търговище. Ще бъдат изяснени причините, довели до срутването на кофража; както и има ли неизпълнение на условията на труд, които да са в пряка причинна връзка с инцидента.

 • Петък, 29 Ноември 2019 12:17
  Пожар в мол в столичния квартал "Гео Милев", няма пострадали хора

  Пожар горя в търговски център в столичния квартал "Гео Милев". Огънят е пламнал малко след 4:30 ч тази сутрин. Няма данни за пострадали хора, щетите са само материални, предаде БНТ.

Оставете коментар