Неделя, 09 Август 2020

Понеделник, 02 Декември 2019 09:52

Георги Киряков: Прикриват се истинските аргументи за сериозната рокада в МС

Очевидно има напрежение между министрите и между коалиционните партньори по отношение на социалната политика, коментира политологът

„Прикриват се истинските аргументи за тази сериозна рокада в Министерски съвет. Очевидно има напрежение между министрите и между коалиционните партньори по отношение на социалната политика“. Това коментира пред БНР политологът Георги Киряков по повод поисканата от Борисов оставка на социалния министър Бисер Петков и направеното от премиера предложение Деница Сачева да заеме поста му.

„В България няма власт или институция, която да не е заложник по някакъв начин на финансовия министър. В случая заложник е целият Министерски съвет, защото доста от системите са издънени откъм финанси“, допълни Киряков в предаването.

По думите на политолога в момента има временно укрепване на коалицията с Обединените патриоти, „защото те очевидно са застанали зад искането на социалния министър да вдигне определен тип възнаграждение на определен тип хора“.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Печели се време, за да се потърси нов източник на финансиране на всички тези огромни ями за поглъщане на обществени средства“, коментира политологът пред БНР.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 02 Декември 2019 09:52
  Правителството поиска заем от 1 млрд. лв. по евроинструмент за справяне с безработицата

  Цeлтa e cъc cрeдcтвaтa дa ce пoдкрeпи държaвния бюджeт зa рeaлизирaнe нa мeркитe зa нaмaлявaнe нa нeгaтивнитe coциaлнo- икoнoмичecки пocлeдcтвия oт прeдизвикaнaтa oт кoрoнaвируca кризa

 • Понеделник, 02 Декември 2019 09:52
  Сачева: Помощ за семействата, ако училищата останат затворени през новата учебна година

  Министерството на труда и социалната политика готви кризисна семейна помощ, ако училищата останат затворени и през следващата учебна година. Това обяви в предаването "Преди всички" министърът на труда и социалната политика Деница Сачева:

 • Понеделник, 02 Декември 2019 09:52
  Депутатите гласуват министерските оставки след ремонта на ”Борисов 3”

  Министерските рокади в кабинета “Борисов 3” влизат за гласуване в парламента. С постовете си се разделят Владислав Горанов, Емил Караниколов, Младен Маринов и Николина Ангелкова. Те ще бъдат заменени съответно от Кирил Ананиев, Лъчезар Борисов, Христо Терзийски и Марияна Николова.

  Четирите рокади са част от “големия ремонт” на кабинета “Борисов 3”, който управляващите обещаха. Те дойдоха след обещания коалиционен съвет.

  Очаква се гласуването на оставките в планерна зала да е внесено като първа извънредна точка по време на заседанието на депутатите днес.

  Припомняме, че преди коалицията да съвещава заявки за смяна на министри имаше още миналата седмица. Борисов поиска оставките на Горанов, Караниколов и Маринов, като още на следавщия ден те бяха замразени. Причината - решението, което коалицията трябваше да вземе, бе обещано за дните след вота на недоверие.

Оставете коментар