Събота, 04 Април 2020

Вторник, 03 Декември 2019 09:16

Изслушват Сотир Цацаров в НС за шеф на КПКОНПИ

Действащият главен прокурор Сотир Цацаров е номинацията на управляващите за нов председател на КПКОНПИ

В концепцията си той заяви намерение "да събуди антикорупционната комисия", предаде БНТ.

Цацаров предлага нов структурен модел и правилник за работата на Комисията. Мнението му е, че са нужни и промени в Закона. Симеон Найденов е кандидатът, предложен от парламентарната група на "Воля". В концепцията си Найденов декларира, че ще работи за среда без корупция и ще залага на превенцията.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Антикорупционната комисия е без председател от 31 юли 2019 г, след като Пламен Георгиев подаде оставка, заради скандал с части от негов имот.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 03 Декември 2019 09:16
  И Менда Стоянова смята замразяването на депутатските заплати за популистко, хазната не била празна

  „Това не е компенсация, а ощетяване на предприятието и на работещите в него работници, които трябва да изработят и осигурят пари за подобна необоснована компенсация, която облагодетелства единствено неработещите“, пишат работодателите до Народното събрание по повод мерките на управляващите.

  Нямам съмнение, че трябва извънредното положение да бъде удължено до 13 май, заяви депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова пред  bTV.  Според така ще се преодолее здравната криза, а после и икономическата.

  "Много рядко изтървам нервите си, но това, което говорят Корнелия Нинова и още 1-2 души от БСП, са пълни лъжи. Нинова повтори тезите на президента, но с други думи - че, хазната е празна, че икономиката ще спре да работи и че трябва да спрем мерките. На първо място трябва да се възстановим от здравната криза, а след това и от икономическите последствия", смята тя.

 • Вторник, 03 Декември 2019 09:16
  Христо Проданов: В ПГ на „БСП за България“ няма болни от коронавирус

  Дистанционното гласуване е противоконституционно, ще търсим варианти за продължаване работата на парламента, заяви зам.-председателят на ПГ на БСП

   

 • Вторник, 03 Декември 2019 09:16
  Цацаров запорира сгради, имоти, сметки и акциите на Иво Прокопиев в "Алф финанс"

  КПКОНПИ внесе в Народното събрание, президента и главния прокурор отчетния доклад за дейността си през 2019 г.

Оставете коментар