Събота, 04 Април 2020

Понеделник, 09 Декември 2019 09:24

Опасно мръсен въздух в София

Отново мръсен въздух в София. Денят започва с превишени норми на фините прахови частици.

Ситуацията се влошава допълнително и заради гъстата мъгла тази сутрин.

През уикенда бяха регистрирани превишения до три пъти над нормата на четири от петте градски станции в София. Заради това инспектори от Столична та община извършиха извънредни проверки в неделния ден на потенциални замърсители и на строителни обекти.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Извънредните проверки ще продължат, а в техният фокус ще бъдат строителни и търговски обекти, които генерират емисии, както и хора и предприятия, които горят незаконно отпадъци. 

От Столичната община призовават гражданите да използват градския транспорт и при възможност да не използват печки на твърдо гориво.

източник: Bulgaria ON AIR

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 09 Декември 2019 09:24
  Фандъкова предупреди за глоба от 5 хиляди при разходка из София, полиция не пуска по "Витошка". В Бургас прибират пейките от градинките, във Варна направо глобяват

  „Вчера бяха правени предупреждения, а днес се съставят и актове за нарушения на забраната. 5000 лева са много пари – това е размерът на глобата. Но не го правете заради парите, направете го заради хората, които обичате и за това отново да бъдем заедно по улиците, в парковете, в кафенетата“. Това написа столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод неспазването на забраната за карантина.

  „Вижте тези данни https://bit.ly/39m7aGw за броя на заразените и починалите от COVID-19 ден по ден. Това не са просто числа и статистика, а човешки животи. Разгледайте ги, преди да решите, че опасността отминава и можете да излезете навън. Уви, не отминава, а идва! И данните за България ясно го показват. Провокирани от хубавото време много хора в София вчера и днес излязоха на разходка. Разбирам желанието, но не можем да си го позволим. Затова екипите на столичната полиция засилиха проверките в паркове и пешеходни зони“, предупреди Фандъкова. 

 • Понеделник, 09 Декември 2019 09:24
  Въздухът над европейските столици е станал по-чист

  Според експертите това се дължи на намалелия автомобилен трафик

 • Понеделник, 09 Декември 2019 09:24
  Синя и зелена зона в София стават безплатни до 29-ти март

  Разпоредбата на столичния кмет влиза в сила от утре – 17 март

Оставете коментар