Събота, 04 Април 2020

Сряда, 11 Декември 2019 09:45

Парламентът избира нов шеф на КПКОНПИ

Кандидатите са Сотир Цацаров и Симеон Найденов

Парламентът избира нов председател на Антикорупционната комисия.  Кандидатите са двама – настоящият главен прокурор Сотир Цацаров и депутатът от „Воля“ Симеон Найденов.

Цацаров беше издигнат за поста с подкрепата на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ в средата на ноември. Найденов пък беше подкрепен единствено от своята партия.

По закон новият шеф на комисията ще  довърши мандата на Пламен Георгиев, който подаде оставка.

Припомняме, че миналата седмица се проведе близо двучасово препитване на двамата кандидати. Ако бъде избран, Сотир Цацаров ще заложи на по-малко администрация и повече отговорности за членовете на Антикорупционната комисия. Конкурентът му Симеон Найденов пък иска обучение по антикорупция в средното училище.

Първата разлика дойде от виждането им с каква администрация трябва да работи Антикорупционната комисия.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Кадровата обезпеченост към момента считам, че не е достатъчна и следва да се увеличи състава на дирекциите", каза кандидатът на "Воля" Симеон Найденов.

"Като извадим пет члена на Комисията, остават 477 души администрация. Тази администрация е прекалено голяма с оглед полезния ефект, демонстриран до момента от Комисията", каза още кандидатът на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ Сотир Цацаров.

Очаквайте подробности.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 11 Декември 2019 09:45
  И Менда Стоянова смята замразяването на депутатските заплати за популистко, хазната не била празна

  „Това не е компенсация, а ощетяване на предприятието и на работещите в него работници, които трябва да изработят и осигурят пари за подобна необоснована компенсация, която облагодетелства единствено неработещите“, пишат работодателите до Народното събрание по повод мерките на управляващите.

  Нямам съмнение, че трябва извънредното положение да бъде удължено до 13 май, заяви депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова пред  bTV.  Според така ще се преодолее здравната криза, а после и икономическата.

  "Много рядко изтървам нервите си, но това, което говорят Корнелия Нинова и още 1-2 души от БСП, са пълни лъжи. Нинова повтори тезите на президента, но с други думи - че, хазната е празна, че икономиката ще спре да работи и че трябва да спрем мерките. На първо място трябва да се възстановим от здравната криза, а след това и от икономическите последствия", смята тя.

 • Сряда, 11 Декември 2019 09:45
  Христо Проданов: В ПГ на „БСП за България“ няма болни от коронавирус

  Дистанционното гласуване е противоконституционно, ще търсим варианти за продължаване работата на парламента, заяви зам.-председателят на ПГ на БСП

   

 • Сряда, 11 Декември 2019 09:45
  Цацаров запорира сгради, имоти, сметки и акциите на Иво Прокопиев в "Алф финанс"

  КПКОНПИ внесе в Народното събрание, президента и главния прокурор отчетния доклад за дейността си през 2019 г.

Оставете коментар