Понеделник, 10 Август 2020

Четвъртък, 12 Декември 2019 16:05

Румен Радев: Високо ценим присъствието на Суверенния Малтийски орден в България

Ваше Височество, уважаеми гости за мен е чест и удоволствие да приема Великият магистър на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта, един от най-древните християнски ордени в една от най-старите християнски държави.

Това каза президентът Румен Радев, по повод отбелязването на 25 години от установяване на дипломатически отношения между България и Суверенният Малтийски орден, предаде репортер „Фокус“.

„Това посещение е важна стъпка към развитието на нашите двустранни отношения, а тази година отбелязваме 25 години от установяването на дипломатически отношения. Високо ценим присъствието на Суверенния Малтийски орден в България и неговата високо хуманна дейност в помощ на всички постарали, в помощ на нуждаещите се от подкрепа. Днес с Великия магистър обсъдихме редица въпроси от взаимен интерес. Наше взаимно усилие е да продължаваме диалога на най-високо ниво. Да продължаваме нашето сътрудничество, което дава резултат в много области”, каза още Радев.

„Днес Малтийският орден присъства като подкрепа материална и духовна в много болници, училища, учреждения за социално слаби и на хора с увреждания. Ние високо ценим тази подкрепа. Ваше Височество, Вие не сте днес само сред приятели, а сред съмишленици и партньори в общи усилия да градим един по-добър свят. Свят, който да противодейства на войните, на конфликтите водещи до страдание на много хора. Свят в подкрепа на слабите, уязвимите и заедно да продължим да отстояваме християнските ценности”, добави държавният глава.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„С особено задоволство искам да съобщя, че утре ние ще открием първият за България високотехнологичен уред „Нирвана” за деца с детска церебрална парализа. Освен това ще бъде предоставен и ехограф в болница „Св. София” и линейка за болницата в Дупница”, посочи още той.

„Ваше Височество посещението Ви в България е нова важна стъпка в развитието на нашите отношения. Вашият пример да помагате във всички горещи точки на света, вашият пример да достигате до всички хора нуждаещи се от подкрепа, вашият стремеж към неутралитет към външнополитическите въпроси и отдаденост на хуманитарната кауза ще намира все по-голям пример в света. Имаме нужда от вяра, че има силни организации като вас. Силно не с финансова мощ, не военна мощ, а силни с ценностите, които отстоявате. Благодаря ви за вашето посещение. Уверен съм, че с общи усилия ще продължаваме нашата високохуманна дейност”, допълни Румен Радев.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 12 Декември 2019 16:05
  Румен Радев: Надявам се да не се превърнем в полицейска държава

  „Нaй-вaжнoтo e дa нямa пoлицeйcкo нacилиe“. Тoвa кaзa прeд БНР прeзидeнтът Румeн Рaдeв, кoйтo рaзгoвaря c грaждaни прeд cгрaдaтa нa "Дoндукoв" 2.

 • Четвъртък, 12 Декември 2019 16:05
  Президентът на гражданите

  Преди 4 години, в началото на август 2016 г., вестник ЗЕМЯ беше първата българска медия, която подкрепи номинацията на БСП за изборите за президент на ген. Румен Радев. Сред причините, които изтъкнахме наред с това, че е достоен офицер, и патриот, мъж на дълга и честта, беше и фактът, че той е ново лице на фона на изхабения български политически елит. Но най-важната причина бе надеждата, че Радев ще стане коректив на оформящата се автократична държава, която бавно и полека бе превземана от мутрите и мафията, за да служи на задкулисието, а не на народа.

 • Четвъртък, 12 Декември 2019 16:05
  Радев: Наследството на катастрофиралата автокрация е тежко

  В Бояна представиха първата част на своеобразна програма на президента за излизане от всеобщата криза.

  "Българите все повече си задават въпроса какво трябва да направим оттук нататък, така че да избегнем повтарянето на тази управленска катастрофа, да гарантираме демократичното развитие на обществото и излизане от демографската криза. Пред нас е примерът на авторитарното управление от последното десетилетие. На резултатите от подмяната на идеите от пропагандата, на суровата действителност от пиара, на законността и обществения морал от лоялността от вожда и партията държава, на законността от задкулусните договорки". Това обяви президентът Румен Радев в началото на представянето на Националния стратегически документ в Историческия музей в София.

Оставете коментар