Понеделник, 10 Август 2020

Петък, 13 Декември 2019 10:14

Лекарите се борят за живота на две 14-годишни деца, блъснати от кола на НСО

Две деца са ранени при инцидента с колата на НСО. Това заявиха от болница "Св. Анна" на брифинг, а по първоначална информация беше пострадало само едно 14-годишно дете.

И двете деца са 14-годишни, едното е в тежко състояние. И двете деца са настанени в "Св. Анна". 

Момичето е с мозъчна контузия, в стабилно състояние, без опасност за живота. Това съобщи на брифинг представител на УМБАЛ „Света Анна“. По думите му, по-тежко е положението на момчето.

„В 19.55 е станало ПТП-то. В 20.10 минути детето е постъпило в спешно отделение. В 20.20 е било хоспитализирано“, обясни медикът.

Момчето е с черепно-мозъчна травма, има мозъчен отток и контузия. В съзнание е, контактно и диша самостоятелно. Тежка е лицевата травма – има избити зъби и счупен нос. Момчето подлежи на оперативна интервенция. Има счупена предмишница, която също ще бъде оперирана. Най-притеснителни са гръдната и коремна травма, които в момента са за наблюдение. Предстои детето да бъде консултирано от всички необходими специалисти.

„Света Анна“ е в контакт с „Пирогов. При необходимост ще се консултираме с тях“, обясни представителят на Окръжна болница. Другото дете също е в реанимация. Необходимо е внимателно проследяване на двете деца.

По- рано беше съобщено, че 14-годишно момче продължава да е с опасност за живота, след като беше блъснато от автомобил на НСО в столицата снощи около 20 часа.

От Националната служба за охрана потвърдиха за инцидента и че колата е тяхна. Момчето е настанено в болница "Св. Анна".

Безсънна нощ за лекарите от столичното лечебно заведение, които са се борили и продължават да се борят за живота на 14-годишното момче.

"Детето все още е в тежко състояние. Вчера е било хоспитализирано в реанимация на "Св. Анна". Лекарите продължават да се борят за живота му - с опасност за живота е, в тежко, увредено състояние е вследствие на катастрофата. Това, което знаем до момента, е че детето е с черепно-мозъчна лицева травма и счупена лява ръка. Освен това има гръдно-коремна травма с контузия на бял дроб", заяви пред БНТ Антон Луков, говорител на болница "Св. Анна".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

От НСО обявиха, че мястото на инцидента на столичния бул. “Драган Цанков” незабавно е било обезопасено. Информирани са компетентните органи в лицето на МВР и Военната прокуратура. В ход е досъдебно производство, което ще изясни причините за инцидента.

Националната служба за охрана изразява дълбоко съжаление за пострадалото дете и уверява, че при установяване на виновно поведение на служителя на НСО ще бъдат предприети всички изискуеми от закона мерки.

Вчера междувременно се появиха информации, че автомобилът, който е предизвикал инцидента, е на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, но от ГЕРБ отхвърлиха тази информация.

Истината е, че колата е откарала до дома един от външнополитическите секретари на президента и катастрофата е станала на връщане. Шофьорът е бил сам.

Според DarikNews момчето е пресичало на червен светофар. То е притичало и е било блъснато, въпреки опита на негов съученик да го спре, за да изчака зелено.

Шофьорът от НСО е прибирал колата към гаража. БМВ-то е зачислено на президентската администрация, а по обясненията на водача, той е карал с не повече от 40 км/ч, но детето е изскочило внезапно.

Има немалко свидетели на инцидента, включително и приятеля на раненото дете, който е останал с него до последно.

Блъснатото момче е ученик от 119 СУ в столицата.

Знае се, че в автомобила не е имало пътници. Една от разследваните причини за инцидента е неправилно пресичане, но това е непотвърдена информация и разследването ще покаже дали е така. 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 13 Декември 2019 10:14
  Николай Марков: Нападателят над журналиста е от НСО

  Във връзкa c извършeнoтo пoкушeниe oт "нeпoзнaт индивид" cрeщу журнaлиcтa oт рaдиo "Cвoбoднa Eврoпa" Пoлинa Пaунoвa ce oбръщaм към вcички здрaви cили oт вcички прoфecии, ocoбeнo към журнaлиcтичecкaтa гилдия!

 • Петък, 13 Декември 2019 10:14
  Емил Тонев ще изпълнява правомощията на началник на НСО

  Президентът назначи полковник Емил Тонев за изпълняващ правомощията на началник на Националната служба за охрана, съобщава прессекретариатът на президента на Република България.

  Със свой указ държавният глава Румен Радев освободи бригаден генерал Красимир Станчев от длъжността началник на НСО, считано от 31 юли 2020 г.  Указът е издаден на основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 7, т. 1 и чл. 8, ал. 4, т. 1 от Закона за Националната служба за охрана. 

  Бригаден генерал Красимир Станчев подаде оставка на 10 юли, след като президентът му я поиска заради скандалите около охраната на лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган край парк „Росенец“ и изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване достъпа на граждани до парка.

  С друг указ президентът определи заместник-началника на Националната служба за охрана полковник Емил Тонев, да изпълнява правомощията на началник на НСО, считано от 31 юли 2020 г.

 • Петък, 13 Декември 2019 10:14
  Масонът и бивш служител на НСО Румен Ралчев прогнозира сблъсъци на протеста

  Една малко по-силна провокация и нещата могат да излязат извън контрол

   

Оставете коментар