Събота, 18 Януари 2020
Петък, 13 Декември 2019 10:14

Лекарите се борят за живота на две 14-годишни деца, блъснати от кола на НСО

Две деца са ранени при инцидента с колата на НСО. Това заявиха от болница "Св. Анна" на брифинг, а по първоначална информация беше пострадало само едно 14-годишно дете.

И двете деца са 14-годишни, едното е в тежко състояние. И двете деца са настанени в "Св. Анна". 

Момичето е с мозъчна контузия, в стабилно състояние, без опасност за живота. Това съобщи на брифинг представител на УМБАЛ „Света Анна“. По думите му, по-тежко е положението на момчето.

„В 19.55 е станало ПТП-то. В 20.10 минути детето е постъпило в спешно отделение. В 20.20 е било хоспитализирано“, обясни медикът.

Момчето е с черепно-мозъчна травма, има мозъчен отток и контузия. В съзнание е, контактно и диша самостоятелно. Тежка е лицевата травма – има избити зъби и счупен нос. Момчето подлежи на оперативна интервенция. Има счупена предмишница, която също ще бъде оперирана. Най-притеснителни са гръдната и коремна травма, които в момента са за наблюдение. Предстои детето да бъде консултирано от всички необходими специалисти.

„Света Анна“ е в контакт с „Пирогов. При необходимост ще се консултираме с тях“, обясни представителят на Окръжна болница. Другото дете също е в реанимация. Необходимо е внимателно проследяване на двете деца.

По- рано беше съобщено, че 14-годишно момче продължава да е с опасност за живота, след като беше блъснато от автомобил на НСО в столицата снощи около 20 часа.

От Националната служба за охрана потвърдиха за инцидента и че колата е тяхна. Момчето е настанено в болница "Св. Анна".

Безсънна нощ за лекарите от столичното лечебно заведение, които са се борили и продължават да се борят за живота на 14-годишното момче.

"Детето все още е в тежко състояние. Вчера е било хоспитализирано в реанимация на "Св. Анна". Лекарите продължават да се борят за живота му - с опасност за живота е, в тежко, увредено състояние е вследствие на катастрофата. Това, което знаем до момента, е че детето е с черепно-мозъчна лицева травма и счупена лява ръка. Освен това има гръдно-коремна травма с контузия на бял дроб", заяви пред БНТ Антон Луков, говорител на болница "Св. Анна".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

От НСО обявиха, че мястото на инцидента на столичния бул. “Драган Цанков” незабавно е било обезопасено. Информирани са компетентните органи в лицето на МВР и Военната прокуратура. В ход е досъдебно производство, което ще изясни причините за инцидента.

Националната служба за охрана изразява дълбоко съжаление за пострадалото дете и уверява, че при установяване на виновно поведение на служителя на НСО ще бъдат предприети всички изискуеми от закона мерки.

Вчера междувременно се появиха информации, че автомобилът, който е предизвикал инцидента, е на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, но от ГЕРБ отхвърлиха тази информация.

Истината е, че колата е откарала до дома един от външнополитическите секретари на президента и катастрофата е станала на връщане. Шофьорът е бил сам.

Според DarikNews момчето е пресичало на червен светофар. То е притичало и е било блъснато, въпреки опита на негов съученик да го спре, за да изчака зелено.

Шофьорът от НСО е прибирал колата към гаража. БМВ-то е зачислено на президентската администрация, а по обясненията на водача, той е карал с не повече от 40 км/ч, но детето е изскочило внезапно.

Има немалко свидетели на инцидента, включително и приятеля на раненото дете, който е останал с него до последно.

Блъснатото момче е ученик от 119 СУ в столицата.

Знае се, че в автомобила не е имало пътници. Една от разследваните причини за инцидента е неправилно пресичане, но това е непотвърдена информация и разследването ще покаже дали е така. 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар