Неделя, 27 Септември 2020

Понеделник, 13 Януари 2020 12:41

БСП праща в прокуратурата твърденията на Дечо Дечев за източване на НЗОК

БСП ще сигнализира прокуратурата, която да направи проверка в Министерство на здравеопазването във връзка с твърденията на управителя на здравната каса д-р Дечо Дечев за източване на здравната каса. Това каза по време на пресконференция заместник-председателят на ПГ на БСП за България Драгомир Стойнев. Сигналът ще бъде внесен още днес, уточни Стойнев.

Драгомир Стойнев посочи, че от БСП смятат, че е налице организирана, координирана, извършвана с административни протекции кражба от здравните вноски на българските пациенти. Той коментира, че интервюто на управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев, дадено в събота, е било изключително важно, тъй като повдига завесата за това как се управлява здравната ни система.

Стойнев посочи, че от интервюто е станало ясно, как касата плаща за услуги и дейности, които са в по-малък обем или изобщо не са извършени или как едно лекарство в държавна болница се заплаща на една цена, а в частната болница - на седем пъти по-висока цена.

"Всичко това става благодарение на лобистките текстове, прокарани от ПГ на ГЕРБ. Многократно сме казали, че пари в държавата имаше, стига да не се краде", каза Стойнев. Той определи правителството на ГЕРБ като "правителство на източването" с източването на язовири и източването на НЗОК. По думите на Стойнев няма система, която да функционира нормално в държавата.

Източник: Дир.бг

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 13 Януари 2020 12:41
  Започна 50-ият конгрес на БСП (НА ЖИВО)

  Започна 50-ият конгрес на БСП. Той бе открит от лидера на партията Корнелия Нинова

  Прозвучаха химните на България и Европейския съюз и Интернационалът.

  По предложение на залата в ръководството на конгреса влязоха Сергей Станишев, Георги Пирински и кметът на Перник Станислав Владимиров.

  Предложение имаше и за Михаил Миков, но той си направи отвод.

  Начело на ръководството на конгреса е Корнелия Нинова.

  В залата са всички досегашни опоненти на Нинова - Кирил Добрев, Валери Жаблянов, Красимир Янков.

  Поради  заболяване отсъства Георги Гергов.

 • Понеделник, 13 Януари 2020 12:41
  БСП се събира на 50-и юбилеен конгрес

  По време на форума, днес и утре, ще бъде избран нов ръководен орган на партията

  Юбилейният 50-и Конгрес на БСП се организира днес в НДК.

  По време на форума, днес и утре, ще бъде избран нов ръководен орган на партията.

  На двудневния форум ще бъде представен политически доклад, който ще включва отчет на Националния съвет на БСП и на парламентарната група на “БСП за България“.

  Ще бъдат разгледани и отчета на депутатите на БСП в Европейския парламент, както и отчет на Общопартийната контролна комисия.

 • Понеделник, 13 Януари 2020 12:41
  Генералният секретар на Социнтерна поздрави Корнелия Нинова за победата й в избора за председател на БСП

  "Очаквам да продължим нашето сътрудничество с теб и с БСП в преследване на целите, ценностите и принципите, които споделяме като световно политическо семейство", пише Луис Аяла

Оставете коментар