Сряда, 01 Април 2020

Понеделник, 27 Януари 2020 12:35

Соломон Паси: Малко руски шпиони изгонихме, а Москва иска да анексира курорта Камчия!

Русия ни била влязла в леглото, затова не може да имаме балансирани отношения с нея, смята президентът на Атлантически клуб в България

„Защо се нарича скандал? Това си е съвсем в дневния ред на нещата. Едните гонят, другите гонят. Руските шпиони трябва периодически да се прочистват“. Това мнение изказа в студиото на БНТ Соломон Паси – президент на Атлантически клуб в България и бивш външен министър по повод изгонените двама руски дипломати от България.

„Малко са изгонени. Преди време Русия каза, че ще анексира курорта Камчия. Както преди време анексираха Крим, както анексираха Осетия в Грузия, така казват в прав текст и за Камчия“, предупредително заяви Паси и защити тезата си с примера, че у нас има огромно количество руска собственост, а Путин заявил, че е негово задължение да ги защитава.

Попитан дали да очакваме ответни мерки от страна на Русия, Соломон Паси заяви, че и без това имаме много дипломати в Русия, та и да си тръгнат - още по-добре.

„Трябва да има една превантивна политика. България не е черната овца на ЕС по отношение на Русия. Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер отиде да работи в „Газпром“. Това е абсолютно недопустимо като морал. Не можем да имаме балансирана политика с Русия - като те са ни влезли в леглата. Това се нарича политиката на снишаването, това е политиката на баланса. В политиката най-важното е изборът“, коментира атлантикът.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар