Четвъртък, 09 Юли 2020

Понеделник, 27 Януари 2020 13:39

Конституционният съд образува дело по питането на Гешев недосегаем ли е президентът

"Днес, 27.01.2020 г., Конституционният съд образува конституционно дело № 1/2020 г. по искане на Главния прокурор на Република България за даване на задължително тълкуване на разпоредбата на чл. 103 от Конституцията на Република България. Докладчик по делото е съдия Мариана Карагьозова-Финкова".

Това съобщиха от Конституционния съд, часове след искането на главния прокурор Иван Гешев за тълкувателно дело относно имунитета на президента Румен Радев и до каква степен той е недосегаем.

По-рано днес от прокуратурата публикуваха пълния текст на документа, от който става ясно, че има редица неясноти относно тези текстове и се налага конституционните съдии да се произнесат.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Лаконичният коментар на президентството за искането на Гешев беше: След като главният прокурор е сезирал Конституционния съд, очакваме развитие по образуваното дело. Само Конституционният съд може да тълкува Конституцията.

Източник: 24 часа

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 27 Януари 2020 13:39
  Президентството: Прокуратурата дължи информация за действията си

  Зaceгa oфициaлнa инфoрмaция oт рaзcлeдвaщитe нямa, нo ce прeдпoлaгa, чe прeтърcвaниятa ca пo рaзcлeдвaнeтo нa чaтa мeжду бизнecмeнa Плaмeн Бoбoкoв и ceкрeтaря нa прeзидeнтa Плaмeн Узунoв

 • Понеделник, 27 Януари 2020 13:39
  Гешев: Трябва да се спазват законите – те важат и за богатите, и за бедните!

  Опитаха да установят работническо-селска власт пред Догансарай. Вътре не е Керенски и той е с гумена лодка, а не "Аврора", заяви главният прокурор по адрес на Христо Иванов

 • Понеделник, 27 Януари 2020 13:39
  Прокурори влязоха в президентството

   

  Прокурори влязоха в президентската институция. Една полицейска кола и два автомобила, единият със синя лампа, са спрени пред администрацията на президентската институция. Автомобилите са спрени точно срещу сградата на Министерски съвет, На място е пристигнал и бус на „Бюро по защита” към главния прокурор. B cгpaдaтa влизaт пpoĸypopи oт Cпeциaлизиpaнaтa пpoĸypaтypa, ĸaĸтo и пpoĸypopи oт Boeннo-oĸpъжнa пpoĸypaтypa – Coфия.

  Bce oщe нямa яcнoтa зa пpичинaтa зa пpoвepĸaтa, ĸoятo тeчe нa „Дoндyĸoв“ 2.

  "Доколкото съм запознат се провеждат действия по претърсвания и изземвания в два кабинета в сградата на президентската институция", заяви главният прокурор Иван Гешев, който е в Габрово, където се провежда спецакция срещу битовата престъпност.

Оставете коментар