Понеделник, 06 Април 2020

Събота, 15 Февруари 2020 13:46

Премиерът: България разчита американските еврейски организации да продължат да оказват съдействие за насърчаване на търговско сътрудничество със САЩ

Борисов изтъкна отличните отношения на страната ни с еврейските организации в САЩ

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис. Двамата разговаряха в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът Борисов изтъкна отличните отношения на страната ни с еврейските организации в САЩ, с които България е в постоянен диалог. „Активното ни сътрудничество с американската еврейска общност има важна роля както за развитието на българо-американските отношения и за задълбочаване на стратегическото партньорство със САЩ, така и за насърчаването на практическо сътрудничество между България и Държавата Израел“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в хода на разговора с Дейвид Харис. 

Премиерът изрази признателност към еврейската общност, която даде своя принос и оказа подкрепа на България в годините на преход към демокрация, в процеса на присъединяване към НАТО и ЕС, както и за задълбочаване на двустранния диалог със САЩ.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„България разчита американските еврейски организации да продължат да оказват съдействие за насърчаване на неизползвания потенциал за икономическо и търговско сътрудничество със САЩ“, посочи министър-председателят Бойко Борисов. По думите му подобна активност ще доведе до увеличаване на американските инвестиции в различни сектори на българската икономика.

Премиерът Борисов подчерта, че страната ни споделя усилията на Американския еврейски комитет в противодействието на антисемитизма и екстремизма, както и за опазването на правата и свободите за всички хора. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар