Понеделник, 10 Август 2020

Сряда, 19 Февруари 2020 10:41

Борисов към шефа на АПИ: Защо ми правите номера с винетките? Как може да изкарвате хора на улиците? (видео)

Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя, или от съседните места? Репетирате дали ще ви оправя още днеска, или какво?, попита ядосано премиерът

Тук ли е шефът на АПИ? Защо ми правите номера, нали знаете колко бързо ще се разправя с вас? Това запита премиерът Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание, цитиран от ИА „Фокус“.

"Защо ми правите тези нормерца, а? Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас? Как може да ми изкарвате хората на улиците заради някаква глупост", разгневи се Борисов.

Повод за гнева на премиера е новината, че жителите от Нови Искър излязоха на протест. Това стана, след като се разбра, че винетка трябва да купят близо 20 хиляди софиянци, за да отидат на работа. Причината за това е, че в момента е платено преминаването по целия околовръстен път на София, който разделя столицата от крайните квартали, както и по третокласните шосета към Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница.

"Питам, за да знам дали да ви "оправя" още днес! Провокирате ме! Много бързо ли да реагирам сега или след обяд?", попита гневен министър-председателят.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Искам сега да отидеш при всички тези хора в населените места и като глашатай по три пъти да викаш "Няма да има винетки". Викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш", нареди Борисов.

"Ако още веднъж направите така, че да се задъхам преди Министерския съвет, ще съжалявате", отсече Борисов на шефа на АПИ и го накара да напусне заседанието на Министерския съвет.

видео: Новини.бг

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар