Понеделник, 10 Август 2020

Четвъртък, 20 Февруари 2020 13:37

Калоян Паргов: Не знам дали ще има глашатай за винетките, но е очевидно, че кризата продължава

Жителите на Столична община, без значение дали са от Кътина или в центъра на столицата, имат еднакви права, отбеляза председателят на БСП-София

Случилото се вчера на заседанието на Министерски съвет ясно показва липсата на координация. Не знам някой като глашатай дали ще обявява: дали няма да има, или ще има винетки, но е очевидно, че кризисното управление продължава.

Това каза пред журналисти лидерът на Градския съвет на БСП - София и председател на групата общински съветници на БСП в СОС Калоян Паргов, предаде ИА „Фокус“.

Паргов напомни, че сагата около винетките и тол таксите за изминато разстояние продължава вече две години.

 „Справедливият протест на всички, живеещи отвъд Околовръстната дъга, няма как да не бъде подкрепен особено след бодряшките изказвания преди година и половина, че нищо няма да се плаща“, отбеляза Паргов.

По думите му, жителите на Столична община, без значение дали са от Кътина или в центъра на столицата, имат еднакви права.

„Всички са облагани с данъци. Всички плащат данъци и такси и живеят в рамките на тази административна единица, наречена Столична община. И трябва да има еднакво и справедливо отношение към всички. Достъп до градски транспорт, с право на детска градина, с право на достъп до болнична помощ. Няма как да разделяме гражданите на категории“, допълни Калоян Паргов.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар