Понеделник, 01 Юни 2020

Петък, 21 Февруари 2020 11:14

Скандал в парламента заради състава на Комисията за регулиране на съобщенията

В Народното събрание процедурата за избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) стана повод за остра размяна на реплики и обвинения в задкулисие, пише БНР.

Малкият коалиционен партньор в управлението "Обединени патриоти" оповестиха своя информация за предварителни договорки между ГЕРБ и ДПС за подкрепа на кандидата на ДПС за член на Комисията за регулиране на съобщенията Ердинч Хайрула.

Секретарят на парламентарната група на патриотите Юлиан Ангелов обвини ГЕРБ, че са пренебрегнали кандидата на "Обединени патриоти" за сметка на ДПС:

"И ние се питаме от Обединени патриоти: Кое е управляващото мнозинство - ДПС и ГЕРБ ли са или Обединени патриоти и ГЕРБ. Не сме съгласни да носим негативите на управление, което включва ДПС във властта на всякакви позиции".

Георги Свиленски от БСП реагира на думите на Ангелов и призова патриотите:

"Напуснете управлението и ще ви падне голяма тежест от раменете. И това правителство ще падне и този избор, за който говорите, няма да се случи".

Заместник-председателят на парламентарната група на "Воля" Кръстина Таскова провокира патриотите с коментара, че неведнъж са взимали решения под влияние на ДПС:

"И всъщност излиза така, че ДПС управлява с вас. Действително с кого тогава управляват ГЕРБ. Дали вие не сте откритото лице на ДПС в този парламент".

Winbet - победата е емоция! (18+)

Процедурата по избор на допълващ състав на Комисията за регулиране на съобщение доведе и до остра размяна на реплики между "Обединени патриоти" и Атака, като се наложи квесторите в пленарната зала да се намесят, за да предотвратят напрежение между депутати.

Днес депутатите трябва да изберат заместник-председател и двама членове на КРС от квотата на Народното събрание.

Кандидатът за заместник-председател е само един - Кристина Хитрова. Тя е предложена от парламентарната група на ГЕРБ. От 2018 година е главен секретар на комисията.

Четирима са кандидатите за членове. Ана Хаджиева е предложена от група народни представители. Деница Златева - бивш вицепремиер от служебното правителство на Огнян Герджиков, предложена от парламентарната група на БСП за България, Ердинч Хайрула - предложен от ДПС и Пеньо Пенев, който е предложение на Обединените патриоти. От тях депутатите ще изберат двама.

В днешния парламентарен контрол ще участва вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще отговаря на въпроси, свързани с повишаването на качеството на фармацевтичната грижа и подобряване на достъпа до аптеки. Екоминистърът Емил Димитров ще дава разяснения за складираните отпадъци във Враца и Мизия.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 21 Февруари 2020 11:14
  Проф. Нина Дюлгерова: Коронавирусът беше политически инструмент

  В резултат на това, този политически инструмент  съсипа икономиките на много държави, коментира експертът по международни отношения

 • Петък, 21 Февруари 2020 11:14
  Парламентът прие на първо четене 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги

  Парламентът прие на първо четене предложението на ГЕРБ и "Обединени патриоти" за 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги. Това бе заложено в общ законопроект на управляващата коалиция. Той бе подкрепен с 107 гласа "за", "против" - 1 и "въздържали се" -68, с което той бе приет. Друго предложение в законопроекта е свързано с осигуряване на ваучери за настаняване с номинална стойност 210 лв. за хората на първа линия в борбата с коронавируса.

  На вниманието на депутатите бяха поставени още пет законопроекта, но всички те бяха отхвърлени. Освен общия законопроект с ГЕРБ, свои подобни законодателни инициативи бяха внесли поотделно НФСБ и ВМРО, но те също бяха отхвърлени.

 • Петък, 21 Февруари 2020 11:14
  Корнелия Нинова: Паралелната държава е обвила България като пашкул и я души

  Управлението на Борисов разгради държавността и я предаде на задкулисието, подчерта лидерът на БСП

Оставете коментар