Петък, 18 Септември 2020

Понеделник, 24 Февруари 2020 12:30

Данаил Кирилов: Нецелесъобразно е да искаме официална информация за разследване срещу Борисов

Ако ние запитаме сега има ли разследване това може да се разглежда като намеса или опит за се повлияе върху разследването, заяви правосъдният министър

"Министерството на правосъдието не разполага с официална информация за провеждано разследване за пране на пари срещу българския премиер в Испания", заяви пред телевизия "Европа" правосъдният министър Данаил Кирилов, който добави, че не е постъпвало и искане или информация по повод такова разследване.

Според него, официално запитване от страна на българската държава за провеждане на такова разследване би било нецелесъобразно и преждевременно.

"Ако в това разследване има процесуална нужда разследващата страна би се обърнала към нас, тъй като в Европа правното сътрудничество е много силно. Важното в случая е дали има или няма такова разследване. Тоест, дали информацията на испанския вестник е вярна. Смятате ли, че е нужно да се задейства междудържавно сътрудничество по такъв въпрос", попита Кирилов.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Ако ние запитаме сега има ли разследване, това може да се разглежда като намеса или опит за се повлияе върху разследването", заяви той в интервю за Георги Коритаров.

По думите му, България ще съдейства с всичките си институции за изясняване на истината.

източник: "Епицентър"

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар