Сряда, 05 Август 2020

Вторник, 24 Март 2020 17:19

Важно: МВР с нова декларация за преминаване през КПП-тата

Бланката, която всеки пътуващ трябва да попълни, е обновена

От Министерство на вътрешните работи МВР заявиха, че декларациите за преминаване през КПП-тата в областните градове вече ще е друга. От введомството дадоха разяснения защо това се налага.

Ето съобщението на МВР:

"След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби, уточняваме:

Променя се формата на декларацията за пътуващите.

Новата бланка е публикувана на сайта на МВР - www.mvr.bg.

Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност.

В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3. 

Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си. 

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.  

Припомняме, че в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки, се допуска влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост".

Новата декларация:

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар