Сряда, 27 Май 2020

Петък, 27 Март 2020 13:42

Борис Джонсън е заразен с коронавирус

Британският премиер Борис Джонсън съобщи, че е дал положителна проба за коронавируса, причиняващ COVID-19, предадоха "Ройтерс" и Би Би Си.

Джонсън е първият европейски лидер с положителна проба за заболяването.

Решението да се изследва дошло след "температура и постоянна кашлица", заяви той във видеообръщение, публикувано в "Туитър".

След това Джонсън, добавил към името си в "Туитър" хаштага "Останете вкъщи, спасете животи", е решил да се самоизолира.

"През последните 24 часа развих меки симптоми и дадох положителна проба... но ще продължа да ръководя отговора на правителството чрез видеоконферентна връзка, докато се борим с вируса." "Заедно ще се победим (коронавируса," обяви той.

Новината идва в момент, когато Великобритания затегна мерките срещу коронавируса. Джонсън обяви това лично в обръщение до британците в началото на седмицата и маркира промяната в позицията на британското правителство.

За разлика от континентална Европа, решила да ограничи икономическата активност и свободата на придвижването, Лондон разчиташе на тезата на експерти, че е по-добре населението да развие естествен имунитет срещу коронавируса. Увеличаването на случаите и прогнози, според които е възможно за година да починат стотици хиляди, подтикнаха "Даунинг стрийт" да преразгледа тази позиция.

Източник: Дневник

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар