Неделя, 20 Септември 2020

Понеделник, 30 Март 2020 13:31

Нинова: Добре е, че управляващите са узрели за актуализация на бюджета

Добре е, че управляващите са узрели за актуализация на бюджета, дали ще я подкрепим зависи от параметрите. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с учени от БАН, предаде репортер наАгенция „Фокус“.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта, че социалистите настояват за актуализация на бюджета поне от десетина дни.

„Добре е, че най-накрая и управляващите са узрели, че трябва да се направи актуализация на бюджета и че бъдещите разходи за борба с коронавируса трябва да минат през решение на парламента. Дали ще подкрепим зависи от това какви параметри на актуализацията ще представи правителството пред вас. Чакаме да внесат предложение и тогава ще кажем своята позиция по конкретните параметри на актуализация“, допълни още Нинова.

На въпрос дали БСП е запозната с намерения за заем, лидерът на БСП подчерта, че са го научили от медиите. Тя обърна вниманиe, че не се прави така, идва се в парламента, обсъжда се този въпрос.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Засега ще изчакаме с мненията. Има едно непостоянство в позициите на правителството. Само преди няколко дни г-н Горанов твърдеше, че няма нужда от актуализация на бюджета, сега вече твърди обратното. Когато видим черно на бяло предложения за актуализация на бюджета в парламента, тогава ще коментираме“, допълни Корнелия Нинова.

Правим дарение от 30 000 лв. на БАН в името на науката и на бъдещето. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с учени от БАН. БСП дари 30 хил. лв. на БАН.

„ПГ на „БСП з България“ решихме да направим дарение и да го направим чрез инвестиция в науката и бъдещето. Вярваме във възможностите на българските учени за търсене и намиране на лекарство за коронавируса“, каза още Нинова.

Тя посочи, че БСП е получила план-сметка за средствата, които са необходими на Института по вирусология. „И ето днес се срещнахме, правим това дарение в името на бъдещето, в името на науката. Ако има нещо трайно, което може да ни спаси от тази опасност, то това е лекарство или ваксина“, каза още Нинова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар