Сряда, 27 Май 2020

Петък, 03 Април 2020 09:34

ГЕРБ предлага да има замразяване на депутатските заплати, субсидиите обаче не се пипат

Изявлението идва след като председателката на парламента обяви, че си вдигат заплатите, за да даряват

Замразяване на депутатските заплати към нивото от последното тримесечие на 2019 година предлага ГЕРБ. Това заяви премиерът Бойко Борисов на специален брифинг. Той коментира темата, след като през тази седмица стана ясно, че заплатите на депутати и министри се увеличават съгласно познатата формула на растеж на средната заплата в страната.

Премиерът добави, че предполага, че половината от заплатите на депутатите от ГЕРБ ще бъдат дарени. "Абсолютен популист се чувствам, нека всички бъдем еднакво ощетени", каза още министър-председателят и призна, че "в нормално време" щял да каже, че това е абсолютен популизъм.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Той коментира, след като му беше напомнено, че снощи председателят на парламента Борисов беше изрично попитан от Ива Николова от ПИК защо не бъде предложено да отпаднат субсидиите за партиите при извънредното положение.

Не бива да стигаме до крайности, по 100 000 лева даряваме, нито една система не е оставена без пари, обясни министър-председателят. Според него, ще дойде момент всичко да се раздаде.

Припомняме, че съгласно последната засега актуална статистика на Сметната палата, няма партия в парламента, която на влог да има под 1 млн. лева!

Сега сме длъжни - сега без половин заплата, после без заплата, без субсидии, обобщи премиерът. Борисов каза и, че от началото на кризата са му направени 2 теста и щял да си ги плати. "Сега ще ида да му дам парите на професора в стаята", заяви премиерът.

източник: Актуално

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар