Сряда, 27 Май 2020

Петък, 03 Април 2020 19:08

Главният прокурор Иван Гешев изригна срещу Лозан Панов и Калпакчиев: Подготвили са коронавирус в съдебната система!

Главният прокурор Иван Гешев коментира скандален случай от съдебната система, който получава гласност едва в настоящия момент.

Пред БНТ Гешев заяви, че е образувано досъдебно производство за компютърно престъпление и е назначена експертиза относно централизираната система за случайно разпределение на делата.

"Ако се окаже, че IT одитът е верен, това ще е равносилно на коронавирус скандал в съдебната система", отбеляза той.

"Всеки, който има електронен подпис, какъвто и да е, може да влезе в тази система и да прави абсолютно всичко - да модифицира дела, да манипулира данни, каквото се сетите. Без никаква компютърна грамотност, разполагайки с такъв електронен подпис, такъв човек може да прави абсолютно всичко, което за мен е потресаващо", заяви още Гешев.

Той подчерта, че заключенията на доклада на IT специалистите разкриват потресаващи неща. Под ръководството на съдия Калпакчиев в продължение на 4 години не е контролирана по никакъв начин сигурността на съдебната система.

"Защо миналата година съдия Лозан Панов и трите му присъдружни дами се хвърляха като Матросов на амбразурата, за да не се извърши техническа експертиза на разпределението на IT делата", попита Иван Гешев.

"Направо съм потресен! Надявам се искрено това да не се окаже вярно! Защото това е все едно пет години не сме имали правосъдие“, коментира главният прокурор.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар