Сряда, 27 Май 2020

Събота, 04 Април 2020 11:18

Ген. Мутафчийски: Не е време за празници!

Не ходете на църковни служби за Цветница и Великден, не ходете никъде, останете си вкъщи, призова началникът на Националния оперативен щаб

 

"Призоваваме всички българския граждани да не възприемат Цветница и Великден за празници. Не е време за празници. Не си правете регистрации в хотели.

Не ходете никъде, не ходете на църковни служби, защото там ще се заразите.

Останете си вкъщи. Не е нужно да се ходи, не е и разрешено. В Сеул 5000 човека се заразиха на църковна служба. Останете си вкъщи".

Това каза председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, цитиран от Novini.bg.

"Отбележете празника с тези, с които живеете и не се събирайте с други от вашето семейство", призова той.

На журналистически въпрос за резервации по хотелите във връзка с предстоящите празници, Мутафчийски отговори така:

"Не си правете регистрации в хотели, защото там ще се заразите. Може и министър Ангелкова да ми се разсърди, ама то всички в тази държава ми се сърдят".

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 04 Април 2020 11:18
  Управляващите вместо да се разкаят, започнаха да демонстрират все по-голяма арогантност и безочие!

  Страхил Ангелов: По-достойно е да признаеш, че си сгрешил и да опиташ да успокоиш хората, които си подлудил с престъпното плашене, за да могат да се върнат към някакъв що-годе нормален начин на живот

 • Събота, 04 Април 2020 11:18
  Доц. Мангъров: Отварянето на детските градини е правилна стъпка

  Само 14% от децата, посещаващи градини в София, са отишли в първия ден от отварянето им

   

 • Събота, 04 Април 2020 11:18
  Проф. Тодор Кантарджиев: Ако искаш да няма епидемия, готви се за нея

  Ако искаш да няма епидемия, готви се за нея и вземи мерки, за да я ликвидираш още в самото начало. Това каза в предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и зам.-началник на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Най-малко седмица е необходима, за да можем да твърдим, че имаме затихваща тенденция на епидемията. След няколко дни ще можем да кажем по-точно дали епидемията си отива, но при условия, че продължаваме да спазваме основните предпазни мерки, посочи Кантарджиев.

Оставете коментар