Четвъртък, 09 Юли 2020

Понеделник, 20 Април 2020 09:40

Арестуваха за 24 часа убиеца на Милен Цветков

Очаква се прокуратурата да му повдигне обвинение за причиняване на смърт след употреба на упойващи вещества. По закон, предвиденото наказание е от 3 до 15 години затвор

 

22-годишният шофьор, който връхлетя с джипа си върху колата на водещия Милен Цветков, е задържан за 24 часа в столичното Четвърто РПУ. Експертите не са установили никакъв спирачен път от гумите на джипа. Това заяви пред журналисти директорът на СДВР комисар Георги Хаджиев.

Инцидентът стана вчера около 18 часа на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна" пред мол "Парадайс". Субаруто на Милен Цветков е изчаквало на червен светофар, когато е ударено от джипа "Ауди Q7".

22-годишният младеж, чиято самоличност все още не е обявена официално от МВР, е имал спътничка.

По неофициална информация зад волана на мощния джип е бил Кристиан Николов. Той е шофирал джип, собственост на фирма „Десислава Пешева Комерс“, която се занимава с винопроизводство. 

По думите на комисар Хаджиев, огледът на тежката катастрофа показал, че при удара субаруто на журналиста е изхвърлено на 20 метра напред.

Направеният тест за наркотици на виновния шофьор е показал употреба на канабин и амфетамини. Шефът на СДВР допълни, че младежът има книжка от 2016 г. и до момента е с едно регистрирано леко нарушение на Закона за движение по пътищата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Екипите на Спешна помощ пристигат на място. Журналистът е имал пулс. Качват го и тръгват към „Пирогов“, но напът за там, той е починал“, каза още Хаджиев и заяви, че водачът на лекия автомобил е на 22 години от София. Той притежава свидетелство за управление на МПС от 2016 г. В пътното му досие фигурира още едно пътно нарушение.

„При направен тест за упойващи вещества, пробата на 22-годишния водач е реагирала на канабис и амфетамин. В момента той е задържан за 24 часа в РПУ. Ще бъде образувано досъдебно производство“, каза още директорът на СДВР.

Очаква се прокуратурата да му повдигне обвинение за причиняване на смърт след употреба на упойващи вещества. По закон, предвиденото наказание е от 3 до 15 години затвор.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар