Понеделник, 13 Юли 2020

Сряда, 13 Май 2020 10:09

Премиерът Борисов не прие акциите на ПФК „Левски“

За да има прехвърляне на акциите, трябва да има желание и от двете страни, заяви спортният министър

 

Премиерът Бойко Борисов отказа да приеме акциите на ПФК „Левски“. Това обявиха спортният министър Красен Кралев и ръководителят на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.

Изявлението стана на входа на Министерски съвет, където ги чакаше журналистът Сашо Диков с папка, в която се намират документите на футболния клуб. По-рано днес Диков съобщи, че ги е получил тази сутрин от куриер, след като бяха изпратени от Дубай от бизнесмена Васил Божков.

Диков обясни, че Божков му се е обадил вчера с молба да донесе акциите. Спортният журналист се срещнал тази сутрин, близо до храма "Свети Александър Невски" с човек, който му е предал джиросаните акции.

"Не мога да ги предам, защото г-н Борисов отказва да ги приеме. Той смята, че това е несериозно. Аз отказвам да бъда куриер от Вас към премиера. Начинът, по който това нещо случва, е обиден и унизителен", отговори Арнаудова на призива на Диков акциите да бъдат входирани и предадени на премиера Бойко Борисов.

От документите се вижда, че джиросването е станало още миналата седмица на 8 май, разкри Сашо Диков.

Спортният министър Красен Кралев е категоричен, че за да има прехвърляне на акциите, трябва да има желание и от двете страни. „Освен това, премиерът на България няма как да бъде собственик на който и да е клуб. Най-правилно е те да отидат в ръцете на привържениците. Те показаха, че са огромна сила и няма да допуснат фалит на клуба. Трябва тези акции да бъдат в техни ръце, след което ще търсим начин да се помогне“, увери той.

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 13 Май 2020 10:09
  Ден четвърти на протеста, площадът в триъгълника на властта вече е пълен

  Четвърти ден на протести в София. Площадът в "триъгълника на властта" вече е пълен с протестиращи. Демонстрацията е под надслов "Да защитим демокрацията".

 • Сряда, 13 Май 2020 10:09
  Корнелия Нинова: Призовавам всички, в деня, в който вотът на недоверие се дебатира, да се съберем пред парламента

  ГЕРБ счупиха държавата!

  Вчера, изплашени и вцепенени от нарастващото недоволство в цялата страна, премиерът Борисов, вицепремиерите му и представителите на управляващото мнозинство направиха недопустими внушения, включително и за БСП.

  Първо, десетките хиляди протестиращи българи на различни възраст, с различни политически убеждения, с различни професии, не са платени провокатори. Те са почтени хора, които искат справедливост.

  Второ, Борисов управлява 10 години със страх и репресии. Вчера направи същото. Внуши, че ще бъде запален Партийният дом. Че БСП ще счупи държавата. И жестоко бяха бити беззащитни хора. Няма да търпим това повече.

  Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии за 10-годишното им управление. Многократно погазиха Конституцията и законите на страната. Заличиха разделението на властите. Обезсилиха институциите. Управляваха като мафиотско- олигархичен кръг. Доведоха ни до първо място по бедност и корупция и до последно по свобода.

 • Сряда, 13 Май 2020 10:09
  Внучката на Гриша Филипов, като при БКП - дедо си, брани статуквото: Борисов няма алтернатива!

  Людмила Филипова: Да не говорим за сигнала, който даваме на Европа срещу нас. За да се иска оставка, е важно да има ясна идея и за алтернатива срещу нея, а засега такава няма

Оставете коментар