Понеделник, 06 Юли 2020

Петък, 15 Май 2020 12:27

Отварят моловете в понеделник

 Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес

 

Премиерът Бойко Борисов разпореди организация за отварянето на търговските обекти от понеделник. Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес. Това съобщиха от пресцентъра на правителството. Решението бе взето след среща с представители на големи търговски обекти - тип мол, и на Българската ритейл асоциация.

След срещата присъстваха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес.

По време на срещата детайлно бяха разисквани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Бе изтъкнат също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

Премиерът Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.

Търговски центрове и моловете бяха първите, които затвориха, заедно с ресторантите и автошколите. В моловете бяха допуснати да работят само хранителните магазини, банките и бюрата за разплащания.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Припомняме, че вчера  с писмо до премиера БСК  призова за цялостно отваряне на големите търговски обекти, като изтъкна, че по отношение на двата сектора - ритейл и химическо чистене, първият осигурява заетост на близо 295 000 души, които в момента са или на трудовата борса, или в неплатен отпуск, а ателиетата за химическо почистване на практика помагат в борбата срещу разпространението на епидемията, като използват съвременната технология за почистване чрез озон, при която ефективно се премахват близо 100% от бактериите.

„С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, посочи премиерът Бойко Борисов.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 15 Май 2020 12:27
  Борисов: Няма да влизам в ченгеджийските номера на Радев

  Единствено му завиждам, че успя да направи реформата в съдебната система, коментира премиерът по време на откриване на пречиствателна станция

 • Петък, 15 Май 2020 12:27
  Борисов: Изпълнихме това, което сме обещали – да предоставим най-чистото море

  Премиерът откри обновената пречиствателна станция на Китен и Приморско.

  „Огромна пречиствателна станция на общините Китен и Приморско – има най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме обещали – да предоставим най-чистото море“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира реконструкцията и разширяването на пречиствателната станция за отпадни води и изграждане на довеждаща инфраструктура на територията на Приморско и Китен, съобщиха от правителствената пресслужба.

  Премиерът Борисов отбеляза, че вече всички населени места имат най-съвременните пречиствателни станции. „Като сълза вода излиза“, констатира премиерът при вида на съоръжението. Но ако тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат“, категоричен беше той и посочи, че в условията на пандемия бизнесът трябва да продължи да работи.

 • Петък, 15 Май 2020 12:27

Оставете коментар