Понеделник, 13 Юли 2020

Събота, 16 Май 2020 11:30

Борисов: Акциите на „Левски“ не са на мое име!

Нито ги искам, нито съм дал съгласие, изнерви се премиерът

Акциите на „Левски” не са на мое име! Нито искам да ги получавам, нито съм дал съгласие, нито искам да се упражнявате на мое име.

На сила никой не може да ти даде, може да ти вземе, но не и да ти даде, коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекцията на газопровода с Гърция. Джиросването на акциите на „Левски“ е подигравка, не са на мое име! Нито съм дал съгласие, нито ме интересува. Феновете да търсят този, който го е направил. Утре всяка фирма в ликвидация може да ми джироса на мен акции, възмути се премиерът.

Ако не съзнавате какво е направено…. Аз няма да участвам в това, да връщат акциите, където искат, изнерви се Борисов.

Разговори по темата с Божков не е имало. Той беше като всички – виждали сме се, среща ли сме се. Когато неговите съдружници изнесоха информация, се стигна до този казус с обвиненията. Не е третиран различно от другите бизнесмени, отсече министър-председателят.

Не е в мен пакетът с акциите, а е в Сашо Диков, който го разнася из София. Божков не ме касае. Не искам да се замесвам в тази тема. Има повдигнати обвинения, припомни министър-председателят.

За есемесите между Васил Божков и финансовия министър Владислав Горанов премиерът каза, че е нормално да е имало кореспонденция и тя не е повод за притеснение, защото тогава не е имало подобни обвинения срещу Божков.

Така Бойко Борисов разсея съмненията в достоверността на комуникацията между Горанов и Божков, които бяха лансирани в някои медии като опит за оневиняване на финансит №1.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 16 Май 2020 11:30
  Димитър Стоянов: Борисов е пушил пури и е въртял разни неща с Божков, не Радев

  Новата опорка на ГЕРБ: Радев работи в синхрон с Божков! Протестът е платен от Божков!

 • Събота, 16 Май 2020 11:30
  Ден четвърти на протеста, площадът в триъгълника на властта вече е пълен

  Четвърти ден на протести в София. Площадът в "триъгълника на властта" вече е пълен с протестиращи. Демонстрацията е под надслов "Да защитим демокрацията".

 • Събота, 16 Май 2020 11:30
  Корнелия Нинова: Призовавам всички, в деня, в който вотът на недоверие се дебатира, да се съберем пред парламента

  ГЕРБ счупиха държавата!

  Вчера, изплашени и вцепенени от нарастващото недоволство в цялата страна, премиерът Борисов, вицепремиерите му и представителите на управляващото мнозинство направиха недопустими внушения, включително и за БСП.

  Първо, десетките хиляди протестиращи българи на различни възраст, с различни политически убеждения, с различни професии, не са платени провокатори. Те са почтени хора, които искат справедливост.

  Второ, Борисов управлява 10 години със страх и репресии. Вчера направи същото. Внуши, че ще бъде запален Партийният дом. Че БСП ще счупи държавата. И жестоко бяха бити беззащитни хора. Няма да търпим това повече.

  Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии за 10-годишното им управление. Многократно погазиха Конституцията и законите на страната. Заличиха разделението на властите. Обезсилиха институциите. Управляваха като мафиотско- олигархичен кръг. Доведоха ни до първо място по бедност и корупция и до последно по свобода.

Оставете коментар