Събота, 04 Юли 2020

Понеделник, 18 Май 2020 10:54

Новата държавна петролна компания може да тръгне до 6 - 9 месеца

Новата държавна петролна компания може да тръгне до 6 - 9 месеца, прогнозира в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия министърът на икономиката Емил Караниколов.

Изцяло веригата ще бъде изградена до две години, поясни той. Новата верига има за цел да балансира пазара, поясни Караниколов.

Целта на „Държавната петролна компания” е тя да е коректен партньор и коректен играч в сектора. Идеята е през тази държавна компания обществото да получава по-бърза и правилна информация относно количеството и качеството на петрола. Това заяви в студиото на „Здравей, България” министърът на икономиката Емил Караниколов.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„През годините много често се е случвало, когато цената на горивата се вдига, автоматично много бързо и в България се повишава. Респективно обаче, когато пада – имаме около 14 дни до един месец срок, в който стойността се понижава. Считаме, че това не е толкова рационално. Сигурни сме, че тази компания ще дава по-ясна картина”, обясни Караниколов.

Той допълни, че в държавните бензиностанции ще има стандарт за качество, който се надява от тук нататък да се съблюдава и от всички. „Към момента проблем с качеството на горивата няма. Постоянно се извършват проверки, но знаете, че на определени етапи по-малки играчи често създават проблеми на автомобилите ни”, информира министърът на икономиката.

В Европа все по-често се говори за одържавяване на сектори от компании, за да бъдат оздравени, отговори Караниколов на въпроса олевява ли политиката на кабинета.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар