Вторник, 04 Август 2020

Вторник, 19 Май 2020 12:41

Главният прокурор Иван Гешев: НПО-тата на Прокопиев се занимават с манипулативна пропаганда в Европа!

„Българският главен прокурор се занимава с методическо ръководство. Тоест, да определя стратегиите и визиите за развитие на прокуратурата, а конкретните досъдебни производства се наблюдават от конкретните прокурори. За този Антикорупционен фонд, който звучи добре, развива теорията, че българският главен прокурор в реално време наблюдава всички досъдебни производства, тоест е всевластен. Такава е тезата, която развиват и доносничат в Европа НПО-то на г-н Прокопиев и този Антикорупционен фонд".

Това заяви главният прокурор Иван Гешев на въпрос дали е получил сигнал от въпросното НПО на Николай Стайков. Иван Гешев бе категоричен, че главния прокурор не е недосегаем и е абсурдно да се говори за намаляване на правомощията.

"Тя такава не съществува, това е пропаганда. От друга страна ме сигнализират мен и искат от мен да взема отношение по този случай. До някаква степен те са шизофренно разделени и трябва да си отговорят въпроса, коя от двете тези, които излагат, е истина", заяви още обвинител номер 1.

"Това което се случва е поредна серия, която съм я гледал няколко пъти. Това, което се случва е което направи и подсъдимият Цветан Василев. Това прави и обвиняемият Божков.

Първото е да се опита да се дестабилизира държавата, за да стане някаква политическа конфигурация, която на него ще му свърши работа. Това съм го казвал и за Цветан Василев, който се опитва да пренареди политическата система, за да постигне добър за него резултат.

Второто което Василев успя да постигне и се надявам Божков да не го направи е, че в държави извън ЕС като изключим ЕС и още няколко процедурите по екстрадиция имат известен политически елемент. Колкото и добре да си е свършила работата българската съдебна власт, решението се взима от политиците в съответната държава. По думите на Гешев държавата не е била достатъчно активна за връщането на Цветан Василев.

Главният прокурор заяви, че все пак Васил Божков е невинен до доказване на противното в българския съд.

„Ако г-н Божков има нещо да каже е добре дошъл, ние сме страна членка от ЕС, стандартите на правата на човека са най-високи в ЕС, от целия свят, смъртно наказание няма. Може да дойде да разкаже каквото иска. А иначе всички сигнали на НПО-та гравитиращи около г-н Прокопиев, по медиите около него и Цветан Василев ще бъдат проверени, ако прецени наблюдаващия прокурор. А това, че тези НПО-та се опитват да канонизират г-н Божков, това е поредния сериал. Просто те се обединяват по интереси, не се харесват, но общия им враг е прокуратурата“, заяви още обвинител номер 1.

Той допълни, че положението в което се намира Левски не е работа на прокуратурата и цитира думите на Наско Сираков, че това е подигравка с името на Апостола. Иван Гешев заяви, че министър Владислав Горанов е разпитван по дело номер 1 на Васил Божков. „Българският главен прокурор е административен висш ръководител, каквото и да говорят и да внушават НПО-та и медии близки и гравитиращи около подсъдими лица“, заключи Иван Гешев.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 19 Май 2020 12:41
  Борисов не си тръгва, защото е обещал много на могъщи хора

  Сегашният протест е исторически, не е за пари или от глад, а от отвращение, казва политологът Евгений Дайнов

 • Вторник, 19 Май 2020 12:41
  5934 достигна броят на иззетите от офиса на Васил Божков антики

  От прокуратурата гарантират, че се спазват процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти

 • Вторник, 19 Май 2020 12:41
  Ден 26: Три кръстовища в София остават блокирани

  Три кръстовища в столицата остават блокирани и днес след 25-ия ден на протести с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Затворени са Орлов мост, кръстовището пред Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и при президентството.

  Пред сградата на Софийския университет има две полицейски коли и шатра на протестиращите майки от "Системата ни убива", предаде БНР. Чуват се тъпани и свирки.

  На Орлов мост изглежда спокойно. Остават разпънатите палатки и има няколко шатри, а протестиращите казват, че нощта е преминала без инциденти.

Оставете коментар