Неделя, 05 Юли 2020

Неделя, 24 Май 2020 09:39

Навръх 24 май Борисов и Горанов на инспекция с джипа в Пазарджик

Премиерът поздрави всички учители, просветители и българи по случаи Деня на славянската писменост и култура

 

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Пазарджик Тодор Попов, заедно с министъра на финансите Горанов, инспектират изграждането на ново кръгово кръстовище край пазарджишкото село Мало Конаре на пътя Пазарджик - Пловдив. Инспекцията се предава на живо във фейсбук профила на Борисов.

"Важно да се каже какво е направила държавата за училищата и стадионите. От БСП си говорят, но тук стадион, асфалт, саниране, мост, училища е направено благодарение на управляващите", каза кметът на Пазарджик.

Борисов остана приятно изненадан от "китките, измитото и изчистеното" в града и призна: "Аз като кмет на София не го умеех. Дойде Фандъкова и направи цветята."

"Тук имаме най-добрата програма за саниране, а те от 200 блока откриха 2 блока, които протекли от дъжда докато се строят", заяви Борисов.

"Благодаря, че се направи отсечката Пазарджик-Пловдив, на която има много трафик", разкри Попов.

Защо не го направиха предишните, попита Борисов, а кметът му отговори: Защото са кьопави. Да се гледат делата, на думи всички са лесни.

Премиерът накара финансовия министър Владислав Горанов да похвали по-ниското ДДС за книгите. Сценката се разигра днес, по време на обиколка в пазарджишкия регион. Горанов е против намаляването на данъка, но преди седмица министър-председателят го скастри задочно: "Имам му доверие, ама аз съм му началник". Борисов бе добавил, че който не е съгласен, следва да подаде оставка.

Борисов заяви, че се чака второто четене в парламента и потвърди, че налогът ще падне от 1 юли. Горанов обясни мотивите: "Намаленото ДДС евентуално ще помогне при сегашните цени изданията да станат по-атрактивни за читателите. По принцип ДДС, ако не намали цените, увеличава рентабилността. Или цените ще станат по-достъпни, или издателствата ще станат по-рентабилни, няма трети сценарий".

Борисов отказа да коментира протеста на Мая Манолова и заявката й да се яви на парламентарните избори. "Тя за какво ли не се е кандидатирала. Не съм я гледал, дайте да не си разваляме хубавия празник."

След инспекция Бойко Борисов заминава за Велинград, където ще се срещне с местното общинско ръководство.

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар