Неделя, 05 Юли 2020

Понеделник, 25 Май 2020 13:54

Румен Овчаров: Тоталната атака срещу Нинова цели дестабилизация на партията

Всички тези, които в момента започват отново „да бунят кошера“, са намерили своя стимул ГЕРБ да спечелят отново властта

 

„Преди няколко дни четох анализ на Иван Гарелов, на който също му е направило впечатление, че в последните седмици се получи тотална атака срещу БСП и Корнелия Нинова. Всички бивши ръководители на партията и всички опозиционни светила  се изказаха как БСП не уцелила ваксата и как трябва да се подкрепя ГЕРБ. А в същото време, за по-малко от 3 месеца, ГЕРБ възприе от БСП повече идеи, отколкото за изминалите 3 години.“ Това заяви пред Дарик радио Румен Овчаров, който е член на Националния съвет на БСП.

Той даде многобройни примери за това: намаляването на ДДС - ГЕРБ прие предложение, което БСП внася от 3 години, въпреки че управляващите намалиха данъка само за заведения, а не за храни и лекарства, каквото е предложението на левицата.

Овчаров посочи, че при въвеждането на извънредното положение ГЕРБ се съгласи с БСП за въвеждане на едномесечен срок, а не да бъде безсрочно, след това прие още едно предложение на левицата, че извънредно положение трябва да се въвежда от Министерския съвет, а не от един министър.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„След няколко дни отново ГЕРБ приеха мярката на БСП за създаването на комисия за контрол на изхарчените средства в ситуацията с коронавируса. И след всички тези случаи, когато ГЕРБ се съобразява с БСП, излизат определени кадри на левицата, които обясняват, че БСП трябва да слуша ГЕРБ и да ги хвали“, каза Овчаров.

Той  бе категоричен, че БСП ще увеличава своята подкрепа.

"Прави впечатление, че всички тези критикари не обсъждат ситуацията в страната. Нито Георги Гергов, нито Михаил Миков, нито друг от опозиционерите не разсъждават кой управлява България, какво се случва с паралелната държава. Те не обсъждат тези въпроси. Затова се връщам отново на Гарелов, който каза: „Като е толкова лош ръководител тази Корнелия Нинова защо управляващите концентрират толкова много да я свалят?“.

Хайде, за управляващите е ясно, ама защо и определени наши съратници искат толкова много да я свалят? Защото  същите тези хора  в БСП искат да ни спретнат нов сезон на това, което гледахме миналата година - скандал след скандал, заяви Овчаров.

Според него, ако това се случи, няма да има никакво значение кой ще бъде избран за председател на партията: „Просто управляващите ще са си свършили работата - който и да бъде избран тогава за лидер, ГЕРБ ще бъдат преизбрани."

 Бившият министър на икономиката и енергетиката подчерта, че за него няма никакво съмнение, че всички тези, които в момента започват отново „да бунят кошера“, работят за дестабилизация на партията.

“Резултатът е този – да помогнат на ГЕРБ да спечелят отново властта. Една голяма част от хората в БСП очевидно са намерили своя стимул да работят срещу самата БСП", завърши Румен Овчаров.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 25 Май 2020 13:54
  Корнелия Нинова: Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте

  Поздравявам Младежкото обединение за енергията, която вложихме заедно в последните четири години в политиките за социална справедливост и грижа за младите хора. Четири много наситени години, с десетки срещи, кампании, протести, международни прояви в отстояване на семейно подоходно облагане, грижа да децата, културен чек, младежка заетост, помощ на възрастните хора. Настоящето ни изправя пред новите предизвикателства на високите технологии, изкуствен интелект и екологичните проблеми. Това са теми на бъдещето. Знам, че работите по тях и сте готови за тези предизвикателства. Радвам се, че с промените в БСП дадохме възможност на младите да участват активно в политиката и да прилагат нашите идеи на практика като кметове, общински съветници, депутати и евродепутати. Сега имате и собствено младежко предаване в Българска свободна телевизия. Изпълнете го със съдържание за проблемите на младите и грижа за тяхното бъдеще. Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте.

 • Понеделник, 25 Май 2020 13:54
  Корнелия Нинова: Предлагам консолидация в интерес на хората, а не част от статуквото за собствен интерес

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова присъства на отчетно-изборната конференция на общинската организация на БСП–Плевен заедно с депутатите Румен Гечев и Стефан Бурджев. Каквото и да се говори, фактите за последните четири години показват едно - БСП повишава доверието в себе си на всички избори

 • Понеделник, 25 Май 2020 13:54
  БСП: Истината за чумата се разбра. Сега търсим справедливост

  Вигенин и Нинова ще осигурят юридическа подкрепа на животновъдите, които ще заведат дела за нанесените им вреди

Оставете коментар