Неделя, 12 Юли 2020

Вторник, 26 Май 2020 14:48

Филип Попов: Нужна е повече грижа на държавата за изоставащите региони

Предложението на БСП е всяка година да има специален фонд със 100 милиона лева в бюджета на държавата

 

„Развитието на Северозападния регион е наша последователна политика във времето. Сега говорим за нещо, поставено на масата – конкретен законопроект, който ще бъде внесен в парламента след обществено обсъждане и обсъждане с всички парламентарни групи. Предлагаме специален закон, създаващ инструментариум на държавата за финансиране на този регион”. Това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България” Филип Попов пред БНР.

По думите му предложението на левицата е всяка година да има специален фонд със 100 милиона лева в бюджета на държавата и този фонд да се управлява от управителен съвет. Той подчерта, че от БСП са описали в закона си и от кого трябва да се състои управителният съвет, както и как се вземат решенията.

Част от предложенията на левицата, свързани с разходването на фонда, са създаване на индустриални паркове, субсидиране на жилищни програми, студентски стипендии срещу гарантирано връщане на учещите в региона, налагането на регионални туристически продукти.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Нужна е повече грижа на държавата за изоставащите региони, защото те сами не могат да се измъкнат без целеносоначена помощ”, категоричен е депутатът. Той коментира, че след пилотния проект със Северозапада, такива предложения трябва да има и за регионите Странджа-Сакар и Родопите. „Това е първата реална стъпка за развитие на Северозападния регион”, каза още Попов.

„В България няма инвестиции и капитали, защото няма хора – и обратното. Трябва да разчупим този омагьосан кръг чрез целенасочени мерки на държавата. Това ще стимулира търговията и оставането на българите по родните им места. Няма по-хубаво от това човек да може да се развива в родното си място и държавата да му помогне за това”, смята още народният представител от левицата.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 26 Май 2020 14:48
  Корнелия Нинова: Призовавам всички, в деня, в който вотът на недоверие се дебатира, да се съберем пред парламента

  ГЕРБ счупиха държавата!

  Вчера, изплашени и вцепенени от нарастващото недоволство в цялата страна, премиерът Борисов, вицепремиерите му и представителите на управляващото мнозинство направиха недопустими внушения, включително и за БСП.

  Първо, десетките хиляди протестиращи българи на различни възраст, с различни политически убеждения, с различни професии, не са платени провокатори. Те са почтени хора, които искат справедливост.

  Второ, Борисов управлява 10 години със страх и репресии. Вчера направи същото. Внуши, че ще бъде запален Партийният дом. Че БСП ще счупи държавата. И жестоко бяха бити беззащитни хора. Няма да търпим това повече.

  Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии за 10-годишното им управление. Многократно погазиха Конституцията и законите на страната. Заличиха разделението на властите. Обезсилиха институциите. Управляваха като мафиотско- олигархичен кръг. Доведоха ни до първо място по бедност и корупция и до последно по свобода.

 • Вторник, 26 Май 2020 14:48
  Нинова с призив: Да се обединим около идеите и хората, които няма да се огънат, за да ги реализират

  За този четиригодишен период основен приоритет на левицата по думите на Нинова е била социалната тема – бедността и неравенствата

 • Вторник, 26 Май 2020 14:48
  БСП-София: Настояваме за незабавна оставка на главния прокурор

  „В нито една цивилизована държава не е възможно въоръжени лица да окупират президентството“, се казва в документа

Оставете коментар