Неделя, 05 Юли 2020

Четвъртък, 04 Юни 2020 11:57

Борисов: Сменяме КЕВР! Не може да говорят глупости за повишаване с 20% цената на парното!

Още днес ще се опровергае прогнозата за 20% увеличение на парното. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекция на завършения обходен път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка, става ясно от видео в профила на министър-председателя в социалната мрежа Фейсбук.

Той припомни, че България е успяла да договори намаление в цената на природния газ с „Газпром“ в размер на повече от 42 % и то със задна дара.

"Ще обсъдя с колегите, и без това им е изтекъл мандатът, смяна на КЕВР. Такива глупости не може през седмица-две да се говорят за такива неща. Говорят за бъдеще време, ако станело нещо, еди-какво си. Те излизат и казват: ще вдигнем с 20 % цената на „Топлофикация“," ядоса се премиерът.

Министър-председателят се ядоса на въпроза за парното. "Кой ви накара сега да питате това? Ние ви правим мостове, тунели, пътища, ти ме питаш за разцепление", негодува той.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Към днешна дата имаме 42% намаление на цената на газа и то със задна дата", каза още Борисов и добави: "Такива тежки преговори водихме с "Газпром" и свалихме цената на газа не с 4%, а с 44%."

"Да, през годините топлофикациите са задлъжнели много, защото не вдигаха, и при Орешарски не вдигаха цената, и като всеки един продукт – това се плаща. Или ще влязат в час да говорят това, което реално имат, а не да ми правят прогнози и след няколко дни да опровергават, днес сега ще го опровергават“, допълни министър-председателят.

Източник: Епицентър

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар