Неделя, 05 Юли 2020

Петък, 05 Юни 2020 08:39

Еленко Божков: Кредитираме топлофикациите на Ковачки, оставката на Теменужка Петкова е закъсняла

Ние в момента кредитираме ТЕЦ чрез прогнозно потребление. Сега ще ги кредитираме още веднъж по прогнозна цена. Големите топлофикации са 12 , а 8 от тях са на Христо Ковачки, коментира енергийният експерт

 

 

Цената на парното, която ще плащаме от юли, е по-висока с 22 процента в сравнение с цената през март и април. Тази цена ще плащаме, понеже има прогнозна до края на юни следващата година. Всякакви шикалкавения са ненужни и излишни. Това каза енергийният експерт Еленко Божков по bTV.

Това следва от промяната в Наредбата. Тя трябва веднага да бъде отменена. КЕВР си правят тази Наредба. Цената е прогнозна, но тя ще се плаща. Наричат я прогнозна, защото тя ще се сравнява в истинската цена, която КЕВР определя. Те, вместо да изчисляват реална цена, дават прогнозна, което е абсурд. Цената на природния газ ще бъде увеличена, съгласно техните сметки.

Защо го правят това нещо, след като всеки месец, съгласно договора на руснаците се определя актуализирана цена на природния газ? Трябва да се отмени Наредбата и да се изчислява всеки месец или на три месеца.

Цената, която ще заплащат абонатите на „Топлофикация София“ ще бъде по-висока с 22 процента спрямо цената, която те са плащали през март и април. И така ще плащат до 2021 година. Какво има повече да се обяснява. Премиерът е прав.  Колкото по-бързо поиска оставката на Теменужка Петкова и Иван Иванов, винаги реакцията му ще е закъсняла. Сега плащаме по потреблението от март и април миналата година.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Ние в момента кредитираме ТЕЦ чрез прогнозно потребление. Сега ще ги кредитираме още веднъж по прогнозна цена. Големите топлофикации са 12 , а 8 от тях са на Христо Ковачки. Ние трябва да кредитираме топлофикациите на Ковачки. Точка. 

В разговора се включи министър Теменужка Петкова, според която информацията била некоректна. Цената на природния газ е намалена. По думите й, ще се връщат средствата в рамките на следващата седмица. Дружествата имат закон в рамките на 30 дни да направят преизчисление на сметките. Работата на изпълнителната власт е изпълнена и то прекрасно, заключи Петкова.

След думите й, Еленко Божков коментира: Това е емоционален изблик, който показва, че Теменужка Петкова въобще не за това място.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар