Четвъртък, 13 Август 2020

Вторник, 14 Юли 2020 11:12

Прокуратурата: Оказва се натиск от медии и политици, които си сътрудничат с Васил Божков и Цветан Василев

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева дава извънреден брифинг по повод изявление на прокуратурата

"Всяка съдебна система зависи и от независими прокурори, които са готови да разследват лица, независимо от влиянието им и положението им в обществото. Поддържането на независимо обвинение трябва да е в услуга на обществото. ЕСПЧ очертава, че в едно демократично общество, както съдилищата, така и разследващите власти, трябва да останат свободни от политически натиск. Днес българската прокуратура е подложена на безпрецедентен натиск.

Преди няколко месеца тук, в Съдебната палата, главният прокурор каза, че знае срещу кого се изправяме. Наясно бяхме и тогава, и сега, с това, което ще се случи и с атаките, на които ще бъде подложена прокуратурата, магистратите, дори техните семейства. Атаки, в които участват и някои медии, а се включиха и политици, без да кажат какво незаконно и недемократично прави прокуратурата.

Продължението на атакате предстои и следващите стъпки се посочват от лица, привлечени към наказателна отговорност - да бъде унищожена прокуратурата, за да си запазят средствата. В този момент наблюдаващите прокурори, работещи по ново образувано разследване, издават разрешение за да станат известни на българската общественост доказателства за опити на обвиняеми лица за организирана престъпност и опити да избегнат наказателна отговорност от тежки престъпления.

Тази кампания срещу прокуратурата се финансира с откраднати от тях милиарди левове, за да продължат да грабят. Прокуратурата подкрепя правото на всички да изразят с мирни средства своите възгледи за по-добър живот, правото на граждански протести е в основните принципи на съвременните демокрации.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Прокуратурата е длъжник на обществото в чувството на справедливост, което е било трудно през последните 30 години. Тази справедливост е водещ приоритет на главния прокурор Иван Гешев. В това време, използвайки исканията на хората за правова държава, обвиняеми лица използват тези хора, за да не се изправят пред съда и да обезценят събраните доказателства, за да спасят заграбените от народа милиарди.

Ще стане ясно как обвиняемият Васил Божков и Цветан Василев си партнират с „честни“ политици и „свободни“ журналисти и се надяваме, че всеки български гражданин ще си направи извода на коя страна да застане.

Изборът, пред който е изправено цялото българско общество, в това число и прокуратурата, е или да бъдем правова държава или да се поддадем на натиска. Няма да позволим дневния ред на дебата за работата на прокуратурата да се формира от участници в ОПГ. Няма да се откажем и да се оставим да бъдем сплашени. От тук нататък отговор дължат другите власти, ние ще свършим своята работа, като разследваме действащи управляващи, членове на правителството и представители на администрацията на президента.

Чакаме и отговор от президента - как концепцията му за прокурорски рекет и мафия в прокуратурата кореспондира с доказателства за връзки с представители на организираната престъпност със случващото през последните дни. Прокуратурата е твърдо решена да не поставя никой над закона!", заяви говорителят на главния прокурор.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар