Четвъртък, 13 Август 2020

Сряда, 15 Юли 2020 19:20

Седми ден на антиправителствени протести в цялата страна (на живо)

Десетки хиляди искат оставка на правителството и на главния прокурор

За седми пореден ден протестиращи срещу управляващите се събират пред президентството. Исканията остават същите - оставка на правителството и на главния прокурор.

Най-многолюдно отново е присъствието в София, където хиляди демонстранти отново се събират в зоната на т. нар. Триъгълник на властта.

Плътен полицейски кордон е подреден пред сградата на Министерския съвет. Има и полицаи с жълти жилетки, които са с надпис "Антиконфликт". Все още не е ясно дали протестиращите ще направят шествие по централните софийски улици и до Орлов мост.

И днес се очаква протести да има в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, Хасково, Видин, Ямбол, Сливен, Дупница.

Протестът във Варна -ТУК-

В Русе протестът започна отново пред Съдебната палата и продължи с шествие по площад „Свобода" и централната улица с плакати и призиви за оставката на правителството и главния прокурор, като завърши със скандирания „Всеки ден ще е така - до победата!".

В Бургас също излязоха на протест с искане за оставките на правителството и главния прокурор. Недоволните символично си раздаваха хартиени банкноти и черпиха с фурми. Проявата протече без нарушения на обществения ред, а хората се заканиха, че ще протестират всеки ден, докато не бъдат чути.

- - -

19:30 ч. - шествието в София тръгна към парламента и Орлов мост, скандирайки "Оставка"

(ПУБЛИКАЦИЯТА СЕ ДОПЪЛВА И ОБНОВЯВА)

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 15 Юли 2020 19:20
  35-ти ден на протести в страната

  35-ти ден на антиправителствените протести в страната. В столицата София обстановката на трите блокирани кръстовища – пред Ректората на Софийския университет, на Орлов мост и в „Триъгълника на властта“ е спокойна.

 • Сряда, 15 Юли 2020 19:20
  Богомил Бонев: БСП постъпи по най-разумния начин за протестите

  БСП опитва четири години да покаже корумпираната мутренска власт, за да събуди обществото. Вотове на недоверие, два за корупцията, напускане на парламента… пълна апатия на умните и красивите

 • Сряда, 15 Юли 2020 19:20
  Димитър Ганев: Борисов е в оставка на полусъединител, редовните избори са лоша перспектива за него

  Много хора одобряват и подкрепят този протест, макар да си стоят вкъщи, но да не си представяме, че той ще прелее в някаква огромна политическа енергия, която ще премаже цялата политическа и партийна система и ще промени всичко революционно. Не трябва да си представяме такова нещо. Това мнение изрази политологът от изследователски център "Тренд" Димитър Ганев пред БНР.

Оставете коментар